spital bicaz 04Știrea care a apărut în ZCH NEWS, în care s-a relatat despre plecarea singurului medic obstetrician de la Spitalul Orășenesc ”Sfântul Nicolae” din Bicaz, în persoana doamnei Dora Butnaru, a stârnit reacții nebănuite. Medicul care acum, așa cum ne-a precizat, a ajuns în Irlanda, acceptând o ofertă a unei unități medicale de acolo a ținut să vină cu unele lămuriri în ceea ce privește condițiile ce au determinat-o să plece. Reamintim că, în urma plecării dr. Dora Butnaru, așa cum ne-a precizat edilul Bicazului, Nicolae Sălăgean, la Spitalul Orășenesc nu se mai asistă nașteri. Toate viitoarele mămici sunt direcționate către Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț. Pe fondul unor revolte la nivel național, alimentate de supărările mai multor persoane din sistemul sanitar, plecarea dr. Butnaru vine să confirme încă odată, dacă mai era nevoie, că medicii sunt în continuare nemulțumiți de salariile pe care le primesc în țară.

Am plecat din cauza condițiilor, pentru că la acest spital câștigam 16 milioane de lei (bani vechi – n.r.), nu puteam să fac gărzi și am spus că dacă nu se va deschide cea de-a doua linie de gardă pe Chirurgie o să plec. Cea de-a doua linie de gardă nu s-a deschis. Am anunțat în spital, cu 4 luni înainte, și toată lumea știa că dacă nu sunt îndeplinite aceste condiții voi pleca. Până să accept această ofertă, am mai refuzat alte două, tot din Irlanda, prima fiind în luna martie”, a spus doctorița.

O altă nemulțumire pe care aceasta a dorit să o facă public este legată de faptul că odată cu plecarea ei, din spital a mai plecat o persoană. La momentul redactării știrii inițiale, informațiile pe care le-am obținut de la primarul orașului (singurele de altfel, deoarece managerul instituției, dr. Letiția Damoc a avut telefonul închis în ziua respectivă – n.r.) ne indicau faptul că împreună cu doctorița Butnaru a mai plecat și o asistentă. În realitate, așa cum a spus doctorița Butnaru, este vorba despre plecare unei infirmiere, care a luat această decizie pe cont propriu.

Nu am luat nicio asistentă cu mine. Ar trebui să vă informați mai bine. Nu știu cine v-a dat informația, dar este vorba despre o infirmieră care a decis să plece cu mine pentru a-și căuta de lucru în Irlanda. M-am oferit să o ajut cu cazarea, pentru o perioadă de timp, până își găsește de muncă”, a adăugat dr. Dora Butnaru. (M. TEODOROF)

Articolul precedentDemisie neșteptată la Inspectoratul Școlar
Articolul următorTrei ieşeni recuperaţi din Ceahlău de jandarmii montani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.