jandarmi montani 03În seara de 1 septembrie, la ora 20,30 când tocmai se întunecase, jandarmii montani din Bicaz au fost solicitaţi, prin 112, să caute o familie de ieşeni.

Apelul a fost făcut de Teofil L. din Iaşi, care a spus că fratele lui, soţia şi băiatul lor în vârstă de 16 ani n-au mai ajuns la Cabana Izvorul Muntelui, după ce-au rămas în urma grupului care a coborât de la Cabana Dochia.

Apelantul a mai precizat că cei trei nu au asupra lor nici lanterne, nici telefoane mobile.

„În aproximativ 30 de minute de la solicitare, jandarmii montani din Bicaz au găsit cele trei persoane şi le-au însoţit până la baza muntelui, nefiind nevoie de acordarea unor îngrijiri medicale”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

„Nu este primul caz în care jandarmii montani intervin în sprijinul persoanelor rătăcite ori în ajutorul turiştilor rămaşi blocaţi în diferite zone ale muntelui şi de foarte multe ori sfaturile jandarmilor cu privire la respectarea regulilor de comportament pe munte nu au fost luate în considerare. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ recomandă tuturor persoanelor care frecventează traseele montane să respecte cu stricteţe recomandările jandarmilor montani pentru a evita astfel de evenimente”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentIată de ce a plecat ginecologul de la Bicaz: „Am plecat din cauza condițiilor. Am anunțat, cu patru luni înainte”
Articolul următorOfertă pentru anul școlar 2015-2016 – ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „MOLDOVA” DIN ROMAN
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.