i74 afisO iniţiativă lăudabilă ar putea să cadă în ridicol, din cauza gramaticii.

Am primit la redacţie din partea iniţiativei i74 (reprezentant doamna Iulian Nastase-Onu!!!???) şi a Fundaţiei Caesar (reprezentant domnul Iulian Bulai) din Roman descrierea unei iniţiative, care, pusă în practică, ar putea moraliza oarecum viaţa politică de la noi, începând cu Parlamentul României.

Iulian BULAI
Iulian BULAI

Cum se doreşte realizarea acestui lucru? – “Vrem să strângem peste 100.000 de semnături în cel puțin 11 judeţe. Fiecare județ trebuie să aibă minim 5.000 de semnatari. Pentru că a venit timpul să avem un parlament pentru cetățeni, nu pentru politicieni, ca și până acum. Fiecare român își dorește să aibă pe cine să voteze, nu împotriva cui să voteze. Pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de conducători care să ne reprezinte interesele de cetățeni”.

Ce aduce nou i74? “1. Transparență: Propunem voturi la vedere, accesibile tuturor cetățenilor. Ca să știi cum te reprezintă aleșii tăi. 2. Seriozitate – Propunem ca fiecare absență nemotivată să fie sancționată cu 1% din salariu. Ca să știe că nu se joacă pe timpul nostru. 3. Responsabilitate – Decontările pe baza declarațiilor pe proprie răspundere nu vor mai fi permise. Pentru a se deconta cheltuieli, va fi nevoie de documente justificative. Pentru că banul public e banul tău și nu poate fi cheltuit oricum”.

IADUL LIMBII ROMÂNE

Până aici, toate bune şi… interesante. Dar, urmează IADUL! IADUL LIMBII ROMÂNE! Citiţi şi vă cruciţi!

Doamna Iulian Nastase-Onu ???
Doamna Iulian Nastase-Onu ???

“Doamna Iulian Nastase-Onu, este coordinatoarea campaniei de strangerii de semnaturi pe judetul Neamt pentru proiectul i74. Doamna Nastase are o experienta extinsa in domeniul asociativ si este un reprezentant de seamna al societatii civile din judetul Neamt, initiind proiecte ale societatii civile atat inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana cat si dupa. Doamna Nastase este fondatoarea Asociatiei de Initiativa Locala Roman 2002, care are ca scop sustinerea de proiecte in educatie si accesul la egalitate de sanse”.

Ce ar mai fi de spus? “La Roman deja există un nucleu puternic al susţinătorilor Fundaţiei CAESAR. Susţinătorii initiaţivei i74 aparţin Clubului Civic CAESAR din Roman, dar există şi foarte multe alte persoane afiliate proiectului CAESAR care şi-au arătat interesul faţă de această iniţiativă. Vă invităm să aflați mai multe despre i74 de pe pagina oficială www.i74.ro”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentANM: Vreme călduroasă până la finalul lunii! Ploi puţine!
Articolul următorŞofer pericol public lăsat liber de judecători
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Va scriu deoarece am fost anuntata despre articolul aparut in publicatia dv. de colegul meu Iulian Bulai, care l-a scris si l-a trimis din Islanda.Ma gandesc ca poate a fost o problema de autocorect , caci domnul Bulai este o persoana instruita care activeaza in domeniul cultural si nu se pune problema unor asemenea greseli gramaticale in ceea ce il priveste.Eu personal, care am fost criticata fara sa am implicare in scrierea acestui articol, va multumesc pentru ca asa am aflat si este foarte bine pentru a vedea care este cauza.Poate vom avea ocazia sa ne intalnim si sa discutam direct despre aceasta initiativa si importanta ei.

Comments are closed.