judecator dosareCine spune că drepturile omului nu sunt respectate în ţara asta nu are deloc dreptate. O demonstrează, cu vârf şi îndesat, cazurile în care infractori cu cazierul lung intră încătuşaţi în sediul parchetului sau al instanţei şi ies liberi. Pe cetăţeanul care tocmai a trecut printr-o astfel de experienţă în week-end şi a scăpat, cel puţin deocamdată, îl cheamă Georgian Irimia, are 25 de ani şi este din Roznov.

„În dimineața zilei de 24.10.2015, orele 05.30, un echipaj mixt de poliție format din lucrătorii Poliţiei Oraşului Roznov și agenți din cadrul Serviciului Poliţiei Locale Roznov, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un autoturism care era angrenat în manevre de viraje în loc (drifturi) în intersecţia DN15 cu DJ 156A, punând în pericol participanţii la trafic”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„S-a intervenit imediat în stoparea acestei activități, conducătorul auto, un tânăr de 25 de ani, din Roznov, având un comportament recalcitrant și prezentând halenă alcoolică. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și fiind condus la Spitalul Județean Neamţ pentru recoltarea de probe biologice, a refuzat prelevarea de mostre, în vederea stabilirii alcoolemiei. În tot acest timp, conducătorul auto a avut un comportament violent, ultragiind prin lovire şi ameninţare cu moartea agenţii de poliţie. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul avea permisul de conducere anulat”.

Încătuşat, cu dosar penal pentru conducere fără permis, refuz de recoltare de probe biologice şi ultraj, Irimia a fost dus, sâmbătă 25 octombrie, la Judecătoria Piatra-Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii nu doar că au respins propunerea procurorului, dar nici n-au instituit vreo altă măsură preventivă împotriva cetăţeanului. Probabil au fost impresionaţi de experienţele sale cu justiţia din care a scăpat ieftin de fiecare dată.

Aşadar, omul cu drepturi Georgian Irimia a fost condamnat, în 2010, la un an de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la furt calificat. În martie 2013, după ce-a fost prins beat la volan, mai încasează o condamnare, de astă dată de 2 ani cu executare, plus revocarea suspendării pedepsei de un an. În mod normal ar fi trebuit ca timp de 3 ani să nu-l vadă nimeni la ochi. Însă, mai devreme cu 400 de zile a reuşit să se elibereze condiţionat. Şi, evident, cu permisul anulat, şi din nou băut, s-a urcat la volan să facă drifturi. Doar are dreptul. Inclusiv să-i pocnească şi să-i ameninţe pe poliţiştii care i-au stricat distracţia. Până la urmă ce drept aveau ei? (Cristina MIRCEA)

Articolul precedenti74 Roman: Iniţiativă lăudabilă, gramatica în… offside! Citiţi şi vă cruciţi!
Articolul următorTÂRGU NEAMŢ: O veste bună şi una rea de la Apa Serv!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.