Hoțul care a jefuit școala „Vasile Alecsandri” și Primăria Roman a fost dus la penitenciar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIonuț Mihai Linu, în vârstă de 39 de ani, din Roman, a fost încătușat de polițiștii de Investigații Criminale ieri, 27 august și condus la Penitenciarul Bacău.

Bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a furat două centrale termice din Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” și o motocositoare de la Primăria Roman. Sentința definitivă a fost pronunțată ieri de Curtea de Apel Bacău. Polițiștii romașcani au mers imediat și l-au luat de acasă, Ionuț Mihai Linu fiind sub arest la domiciliu, apoi l-au condus la penitenciar. Este vorba de același romașcan care la finele anului 2019 a fost prins în timp ce încerca să fugă din țară .

În afară de închisoare, romașcanul mai are de plătit 7.000 lei cheltuieli judiciare la finalul procesului. Școala nu mai are pretenții, fiindcă și-a recuperat cele două centrale furate. La fel, Primăria Roman care a primit de la inculpat cei 1.050 lei, contravaloarea motocositoarei.

Faptele au fost comise în noaptea de 6 spre 7 septembrie 2019, când Linu împreună cu un amic, Vasile Iordache, au dat spargerile. Acesta a fost condamnat de ultima instanță la 2 ani închisoare cu suspendare pe doi ani și este obligat să muncească în folosul comunității timp de 60 zile, în cadrul Primăriei municipiului Roman – Direcţia de Asistenţă Socială sau Serviciul Administrare Parcuri, Spaţii Verzi.

C.I.

Articolul precedentCOD GALBEN Trei zile de caniculă şi disconfort termic
Articolul următorCJP Neamț: Studenții cu pensii de urmaș pierd banii fără declarația pe proprie răspundere