0:00

Hoț de mașini oprit cu focuri de armă ca într-un film de acțiune!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFurtul banal al unui autovehicul s-a transformat într-o urmărire palpitantă cu toate ingredientele unui film de acțiune: viteză, slalom printre mașini și mai multe focuri de armă. S-a întâmplat în această dimineață, 29 octombrie, pe o șosea din Suceava, mai exact pe DN 17 A, în Sucevița, după ce proprietarul unei autoutilitare a raportat furtul autovehiculului. Polițiștii sesizați prin serviciul unic 112, au reperat mașina respectivă și au încercat să o oprească în trafic. De aici a început acțiunea.

“La nivelul întregului județ  au fost instituite filtre rutiere, fiind totodată dispuse măsuri investigative pentru localizarea vehiculului și autorului. Astfel, polițiștii au stabilit că mașina a fost lăsată deschisă, cu cheile în contact, fiind stabilită și identitatea principalului suspect, respectiv un tânăr de 20 de ani, localnic, care ocazional desfășura activități lucrative în curtea proprietarului vehiculului.

În jurul orei 10:40, un echipaj din cadrul SPR 3 Marginea dispus într-un filtru rutier a reperat autoturismul sustras pe DN17A, pe raza localității Sucevița.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire însă vehiculul și-a continuat deplasarea în viteză, procedându-se la urmărirea acestuia, cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase.

După ce s-a ieșit din localitate, s-au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă șoferul nu s-a conformat.

Hoț de mașini oprit cu focuri de armă ca într-un film de acțiune!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn aceste condiții, întrucât la cca. 8 km distanță urma un obiectiv turistic cu aflux sporit de persoane, respectiv Pasul și complexul turistic Palma, polițiștii au efectuat 3 focuri de avertisment în plan vertical și ulterior foc cu armamentul din dotare înspre pneurile vehiculului urmărit, reușind oprirea și imobilizarea vehiculului ca urmare a lovirii pneurilor spate și a barei spate.

Șoferul de 20 de ani a fost extras din mașină fără a suferi leziuni.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat, bărbatul fiind condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice . De asemenea, s-a constatat ca șoferul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis și conducerea unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică peste limita legală.

După desfășurarea activităților procedurale față de tânărul de 20 de ani urmează a fi dispuse măsuri procesuale preventive.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți”, a declarat comisar șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Angela Croitoru

Foto: IPJ Suceava

Articolul precedentGonea ca la curse: 160 km/h în localitate
Articolul următor14 balastiere controlate de ITM Neamţ, 9 avertismente
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.