0:00

14 balastiere controlate de ITM Neamţ, 9 avertismente, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn control tip campanie s-a derulat la firme din domeniul industriei extractive de suprafață de Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț în perioada septembrie-octombrie 2023. Verificările au vizat dacă angajatorii respectă normele de protecția muncii. Au fost verificaţi 14 agenți economici la care au fost constatate 9 abateri sancționate cu 9 avertismente contravenţionale, după cum se precizează într-un comunicat de presă transmis de ITM Neamț.

Campania de control privind respectarea de către angajatori a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă de suprafață, diviziunile CAEN 05, 07, 08. Cele mai grave nereguli constatate țin de lipsa dovezii acordării echipamentului individual de protecție, de nedesemnarea lucrătorilor care acordă primul ajutor, de neasigurarea controlului medical periodic al lucrătorilor, de neasigurarea căilor de circulație sigure pentru lucrători, de nesemnalizarea și îngrădirea zonelor periculoase, potrivit aceleiași surse.

La acest control s-a urmărit și modul în care angajatorii respectă metodele de exploatare stabilite, dar și modul de desfășurare a activității de transport persoane în lucrările miniere de suprafață.

C.I.

Articolul precedentHoț de mașini oprit cu focuri de armă ca într-un film de acțiune!
Articolul următorMoarte suspectă la Pipirig