troleibuz 03Problemele din transportul public de persoane rămân aceleași de ani de zile. O demonstrează o acțiune, făcută de polițiștii rutieri, în zilele de 5 și 6 septembrie, cu scopul de a verifica legalitatea și a preveni accidentele.

”Astfel, circa 54 de polițiști au acționat punctual pe verificarea transportului public de persoane efectuat prin curse regulate si ocazionale, activități ce au fost desfășurate împreună cu lucrătorii de poliție din mediul rural pe raza întregului județ”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În toatal au fost controlate 138 de autovehicule, iar 125 de șoferi au fost amendați. Foarte mulți (47) au fost sancționați pentru că au acceptat mai mulți pasageri în mașini decât numărul de locuri, contribuind la longevitatea expresiei ”ca sardele în microbuz”.  Alți 5 conducători auto au primit amendă pentru că n-au respectat perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă, iar 7 pentru că au condus cu viteză excesivă. Una peste alta, 110 amenzi au fost aplicate strict pentru nereguli privind transportul public de persoane.

”Ca măsuri complementare aplicate, au fost retrase două certificate de înmatriculare pentru lipsa RCA și ITP și a fost reținut un permis de conducere. În perioada următoare vor fi intensificate aceste activități avându-se în vedere și începutul anului școlar”, a mai precizat subinspectorul Elena Bulgărea. (C.M.)