0:00

Comercianţi certaţi cu igiena amendaţi în Neamţ şi alte trei judeţe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAmenzi de peste 20.000 de lei au fost aplicate de autorităţile sanitar-veterinare din 4 judeţe ale Regiunii de Nord-Est (Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui), în timpul controalelor din luna august.

Verificările derulate, de altfel, la nivel naţional, au vizat unități din domenii precum: morărit, panificaţie, patiserie, băuturi răcoritoare și alcoolice, dar și depozite alimentare, de semințe sau de legume şi fructe.

“Controlul a vizat, în principal, aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor, condițiile de igienă și de funcționare a unității”, se precizează într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În Bacău s-au aplicat amenzi de 8.600 de lei, pentru “comercializarea produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă, depozitarea necorespunzătoare a produselor”.

Şi la Neamț sancţiunea a fost tot de 8.600 lei, pentru “manipularea produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă, neîntreţinerea spațiilor de comercializare, igienizarea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare produse alimentare, neîntreținerea spațiilor de preparare, lipsa operațiunilor dezinsecție, deratizare, nerespectarea cerințelor de compatibilitate produse, spațiile de preparare și servire băuturi neîntreținute”.

O amendă discretă, de 600 de lei, a fost aplicată de DSVSA Suceava, pentru “comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar”.

În fine, în judeţul Vaslui, s-au aplicat amenzi de 2.400 lei, pentru “manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare, nu s-a făcut dovada acțiunilor de dezinsecţie şi deratizare, nu s-a făcut dovada stării de sănătate a angajaților, monitorizări incomplete”.

La nivel naţional, “în unitățile din industria agro-alimentară s-au efectuat 7.784 controale, în urma cărora au fost aplicate 185 de amenzi, în valoare de 466.800 de lei și au fost acordate 138 de avertismente”, mai precizează ANSVSA. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentSpitalul Județean Neamț scoate la concurs zeci de posturi pentru medici și asistenți
Articolul următorHibele transportului în comun: aglomerație, grabă, șoferi obosiți
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.