spitalul judetean neamtLa Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, în aproximativ două săptămâni, se vor debloca posturile vacante pentru medici, astfel încât cei interesați se vor putea înscrie la concurs. Mai mult, potrivit celor spuse de Liviu Negelschi, managerul spitalului, în perioada următoare, se va finaliza lista cu necesarul de asistenți medicali și personal auxiliar, care va fi înaintată Consiliului Județean, pentru a se dispune organizarea de noi concursuri.

negelschi siteCeea ce s-a afirmat, că sunt 176 de posturi vacante, este real scriptic, dar nu funcțional. Asta pentru că atribuțiile specifice posturilor de medici, care sunt acum vacante, sunt exercitate prin contracte de prestări servicii. Parte din aceste contracte s-au încheiat ca urmare a faptului că s-au scos la concurs posturile și nu s-au ocupat. Cea de-a doua categorie este cea a medicilor care sunt șefi de secție, au un contract de administrare și în acest fel poziția lor executivă a rămas vacantă în schemă, dar atribuțiile specifice de medic, care au rămas vacante, sunt exercitate tot de medici”, a declarat Negelschi.

Din evidențele SJU, reiese că ar mai fi nevoie de aproximativ 10 medici pentru a acoperi deficitul existent, însă, din nefericire, e nevoie de specialiști care lipsesc și la nivel național: medici ATI, radiologi, cardiologi, diabetologi etc. (M.T.)