Compania HeidelbergCement România acordă o sponzorizare de 140.000 lei Spitalului Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz. Suma este destinată înlocuirii instalației de fluide medicale a spitalului, care este veche și nu mai corespunde standardelor. Investiția este cu atât mai importantă, cu cât spitalul risca să nu mai poată funcționa, fiind la un pas de a rămâne fără autorizație sanitară.

Heidelberg Cement România: Sponsorizare vitală pentru Spitalul Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Marius LUPA (în dreapta imaginii)

Marius Lupa, directorul Fabricii de ciment Tașca (Bicaz) spune: „Heidelberg Cement România continuă implicarea în proiecte pentru comunitățile unde ne desfășurăm activitatea. Ne bucurăm că putem contribui la dezvoltarea Spitalului Bicaz, astfel încât să putem asigura un nivel de trai cât mai bun pentru angajații și vecinii noștri”.

Heidelberg Cement România: Sponsorizare vitală pentru Spitalul Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații
dr. Letiţia Gabriela DAMOC

Această investiție vitală va rezolva problema alimentării cu oxigen în spital, care până acum se realiza prin închirierea unor tuburi, variantă costisitoare, întrucât instalația spitalului este subdimensionată și nu mai corespunde cerințelor actuale. Blocul operator nu are sistem de distribuție a oxigenului, ceea ce face ca intervențiile chirurgicale laparoscopice să nu poată fi practicate la Bicaz. „Salutăm inițiativa companiei Heidelberg Cement și sprijinul oferit Spitalului Orășenesc «Sf. Ierarh Nicolae» Bicaz. Înlocuirea vechii instalații de fluide medicale, aflată în grad avansat de uzură fizică și morală, cu o instalație nouă, reprezintă un pas important în efortul de modernizare a unității noastre, o garanție certă a preocupărilor pentru creșterea calității serviciilor medicale oferite pacienților noștri și un demers considerabil pentru atingerea dezideratului: un spital al comunității pentru comunitate”, a declarat dr. Letiţia Gabriela Damoc, managerul Spitalului Bicaz.

Heidelberg Cement România: Sponsorizare vitală pentru Spitalul Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Nicolae SĂLĂGEAN

Mai mult, noua instalație va asigura producerea și distribuția gazelor medicale, ceea ce va face posibilă realizarea sistemului de iluminare la patul bolnavului și a sistemului de alarmare de către pacient a personalului medical, în situații critice. Investiția va fi supusă spre aprobare în ședința Consiliului Local al orașului Bicaz de astăzi, 26 aprilie, după ce a trecut de comisiile de specialitate. „Localitatea Bicaz este la fel de celebră ca barajul care stăpânește apele Lacului Izvorul Muntelui, istoria recentă a urbei și istoria spitalului Bicaz fiind legate în mod direct de construcția acestuia. În acest context, salutăm sprijinul oferit de partenerul nostru local, compania Heidelberg Cement România, care face ca povestea celei mai importante unități sanitare din Bicaz să continue”, a declarat Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz. (C.I.)

Articolul precedentSute de victime ale accidentelor de muncă și 43 de minori muncind la negru în ultimii 5 ani
Articolul următorPădurar împușcat la Borca
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.