Datele din ultimii 5 ani arată că în județul Neamț sute de angajați au fost răniți în accidente de muncă, printre care și tineri. „Statistica din perioada 2013-2017 arată că la nivelul județului Neamț au fost înregistrate 391 de persoane accidentate la locurile de muncă, dintre care 34 de tineri în vârstă de până la 24 de ani. În aceeași perioadă, au fost identificați 43 de minori care munceau fără forme legale”, ne-a declarat Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț.

Riscurile nerespectării normelor de protecția muncii și a legislației în relațiile de muncă vor fi prezentate în manifestarea dedicată Zilei Internaționale a Securității și Sănătății în Muncă, marcată la data de 28 aprilie. Anul acesta, tema zilei este dedicată tinerilor, campania fiind derulată pe tema „Îmbunătățiți securitatea și sănătatea tinerilor lucrători”.

La sediul ITM Neamț, vineri, 27 aprilie se desfășoară Ziua Porților Deschise și vor fi premiați elevii câștigători ai concursului „Știu și aplic” organizat de ITM Neamț în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamț, prin programul „Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă”. Această campanie urmărește crearea unei atitudini de prevenire a tinerilor care se pregătesc să intre pe piața muncii. (C.I.)