heidelberg cement afis cariereGrupul Heidelberg Cement anunţă lansarea celei de a IV-a ediții a competiției  internaționale, cu caracter educațional și științific, „Quarry Life Award”.

Anul acesta este vorba de „un nou concept, care încurajează abordările inovatoare, care să crească biodiversitatea în cadrul carierelor și să sporească nivelul de conștientizare cu privire la ecologia exploatărilor miniere”, se precizează într-un comunicat de presă.

Grupul Heidelberg Cement invită cercetători, elevi, ONG-uri, comunități locale și publicul larg să depună proiecte pe tema biodiversității, în cele 6 categorii de concurs.

De asemenea, în intervalul ianuarie-septembrie 2018, Heidelberg Cement va deschide porțile carierelor sale în 26 de țări participante. În România, se vor deschide porțile carierelor de calcar de la Bicaz Chei (Neamț), Lespezi (Dâmbovița), Băiţa Crăciuneşti (Hunedoara), carierei de agregate Iglicioara (Tulcea) și balastierei Slătioara (Olt).

„Multe dintre carierele noastre servesc drept habitat pentru specii rare de plante și animale. În acest sens, protejarea și promovarea biodiversității în cariere este o misiune importantă pentru noi. Credem că proiectele de cercetare și ideile generate prin competiția Quarry Life Award contribuie la aceste eforturi. De aceea, implementăm a patra ediție Quarry Life Award consecutiv”, a declarat dr. Bernd Scheifele, președinte CA al Grupului Heidelberg Cement.

Ediția 2018 a fost împărțită în două domenii: cercetare și comunitate. Domeniul CERCETARE se va concentra pe proiecte științifice, care cresc nivelul de cunoaștere a ecologiei exploatărilor miniere și conduc la creșterea biodiversității, conservarea peisajului natural sau îmbunătățirea managementului apelor. Acest domeniu se adresează comunității academice, oamenilor de știință, experților și ONG-urilor. Domeniul COMUNITATE vizează creșterea gradului de implicare în domeniul biodiversității, prin proiecte care ajută la o conectare mai bună cu părțile interesate, o creștere a gradului de conștientizare și educare asupra biodiversității din cariere. Domeniul comunitate este deschis tuturor celor interesați – elevi, studenți, grupe școlare, ONG-uri și comunități locale.

Perioada de depunere a proiectelor este 15 mai 2017- 20 noiembrie 2017. Cel mai bun proiect la nivel internațional va primi un premiu în valoare de 30.000 de euro. Până la 1 decembrie 2017, juriile Quarry Life Award desemnate pentru fiecare competiție națională vor selecta proiectele care vor participa la competiție. Participanții selectați vor fi invitați să-și implementeze ideea de proiect și activitatea de cercetare în perioada ianuarie – septembrie 2018. Toate proiectele selectate vor concura simultan la nivel național și internațional. Termenul limită de depunere a raportului final este 20 septembrie 2018. În toamna anului 2018, juriile din fiecare țară vor acorda 4 premii naționale: două premii pentru cele mai bune proiecte în domeniul Cercetare și două premii pentru cele mai bune proiecte în domeniul Comunitate, care vor fi răsplătite cu 2.500 de euro și 5.000 de euro. În același timp, toate proiectele depuse vor fi evaluate și de un juriu internațional și vor concura pentru premii internaționale. Cele mai bune proiecte selectate pentru fiecare  dintre cele 6 categorii vor primi un premiu de 10.000 euro fiecare, iar suma de 30.000 euro va fi acordată celui mai bun proiect în general. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAnamaria Marinca, invitata TT pentru piesa „Un stejar”
Articolul următor1,305 milioane de euro datorii la gunoi în Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.