După victoriile cu HCM Râmnicu Vâlcea și cu Neptun Constanța, echipa antrenată de Florentin Pera este la 60 de minute distanță de îndeplinirea obiectivului impus de Laurențiu Leoreanu, președintele de onoare al grupării: 3 victorii în ultimele 3 etape. Cetate Deva a învins, cu 33-30 pe Jolidon Cluj în devansul etapei a 16-a din Liga Națională, iar, în cazul în cazul în care romașcancele înving și ele astăzi, s-ar putea distanța de principalele urmăritoare. Rezultatele de până acum demonstrează că actualul campionat este agitat şi cu rezultate imprevizibile.

HCM Roman nu face excepție și este, după 15 etape disputate în Liga Naţională, pe un onorant loc 3, care ar putea părea o surpriză. Formaţia pregătită de Florentin Pera şi Viorel Lazăr a făcut puţini paşi greşiţi în această ediţie de campionat și dă impresia că va avea un cuvânt greu de spus în play-off. Pentru Florentin Pera, cele mai importante sunt victoriile, 9 la număr, până acum. Este un record pentru gruparea romaşcană în această fază a competiţiei. Conform principiului ”Victoriile aduc victorii”, dacă echipa va rămâne una disciplinată tactic, vor veni şi alte victorii, proxima ocazie fiind cea din partida de astăzi, 8 februarie, când HCM Roman va primi replica echipei CSM Ploieşti, într-un meci care va avea loc la Sala Sporturilor din Roman, de la ora 11.

Mihalschi (in stanga) marea absenta a Romanului

Amintirile ”chinuiesc” echipa romașcană

Amintirea meciului tur este de coșmar pentru romașcance, deoarece Mihalschi s-a accidentat serios. Echipa a fost privată atunci de unul din golgeteri, dar și echipa națională ar fi avut de suferit. Nu se știe cum ar fi arătat meciul cu Polonia, de la Campionatul Mondial, dacă Mihalschi era în joc și reușea să marcheze de la linia de 9 metri! Revenind la meciul de astăzi, cu siguranță HCM Roman este favorită la câştigarea partidei. CSM Ploieşti a câştigat un singur meci, în deplasare, cel din debutul campionatului, la Râmnicu Vâlcea, dar are o presiune psihică mai mică de suportat, față de echipa nemțeană. HCM Roman a pierdut două meciuri pe teren propriu, cu HCM Baia Mare şi CSM Craiova. A învins acasă în altele 5 şi a mai învins de 4 ori în deplasare, plus un rezultat de egalitate la Deva, perfomera etapei a 16-a, care a învins-o ieri pe Jolidon Cluj.

Stoleru in dribling - Foto Romeo Petcu

Încredere și optimism

Florentin Pera este încrezător în victorie și în ”politica pașilor mărunți” promovată de conducerea administrativă. Stoleru rămâne accidentată, dar sunt soluții pentru a suplini forța de joc a centrului romașcancelor. “Vrem să facem un joc cât mai bun, bazat pe o apărare fermă şi pe un atac cât mai exact. Scopul este să învingem. Stoleru nu este încă refăcută după fractura de la deget. Sunt şanse mici ca ea să joace în partida cu Ploieştiul. Vineri, 7 februarie, are programat încă un control şi, în funcţie de ce vor spune medicii, va putea juca sau nu. Oricum, este riscant să joace, chiar dacă ea spune că se simte bine şi că vrea să revină pe teren. În ce priveşte jocul de sâmbătă, este la fel ca de obicei. Fiecare meci trebuie tratat serios. Mergem la victorie. Suntem conştienţi că nu există echipe slabe. Este un campionat disputat, cu multe surprize care au devenit obişnuite. Daciana Curtean este un plus pentru Ploieşti. Noi trebuie să jucăm cu foarte multă atenţie şi să ne impunem. Au mai plecat jucătoare din echipă, au venit altele. Trebuie să menţinem un ritm constant, ridicat. Eu sunt bucuros că antrenamentele decurg bine şi că jucătoarele răspund la cerinţe. Am mare încredere în ele că vor juca bine, cu multă ambiţie şi determinare. Să nu dea posibilitate partenerelor de întrecere să preia iniţiativa. Iuganu şi Crap nu sunt în cea mai bună formă. Trebuie să avem răbdare. Treptat, vor contribui şi ele la victoriile echipei. Pe de altă parte, aşa cum s-a văzut de la începutul sezonului competiţional, orice meci este deschis oricărui rezultat. Al nostru este acela cu trei puncte”, a specificat tehnicianul principal al HCM Roman.

Cristi SOROCEANU

1 Baia Mare            15     14     0    1       439-329         43

2 Braşov                  15     12     1    2       437-369         37

3 Roman                 15     9       1    5       349-333         28

4 Cluj                       16     9       0    7       460-442         27

5 Brăila                    15     8       1    6       343-323         25

6 Zalău                    15     8       0    7       339-334         24

7 Bucureşti              15     7       1    7       395-386         22

8 Deva                     16     6       3    7       403-409         21

9 Craiova*               15     5       1    9       349-384         15

10 Constanţa          15     4       1    10     337-387         13

11 Ploieşti               15     3       1    11     354-441         10

12 Vâlcea                15     0       2    13     340-425         2

* SCM Craiova a fost penalizată cu un punct din cauza folosirii unei handbaliste fără drept de joc în meciul cu HC Zalău

Programul etapei a 16-a

CSM Cetate Deva – Universitatea Jolidon Cluj (6 februarie), ASC Corona 2010 Braşov – Universitatea Neptun Constanţa (7 februarie), SCM Craiova – HC Dunărea Brăila (8 februarie), HC Zalău – HCM Râmnicu Vâlcea (8 februarie), CSM Bucureşti – HCM Baia Mare (8 februarie)

Articolul precedentVine mierea de la UE
Articolul următorBacău – Unic: Derby de 25 de ani