Vasile Ouatu si-a facut calcule pentru cupele europene

Știința Bacău și Unic Piatra Neamț se duelează de aproximativ 25 de ani. Florin Grapă și Vasile Ouatu, cu toate că sunt rivali în sport, se respectă și se studiază reciproc. Dacă Florin Grapă, omul căruia Bacăul îi datorează prezența echipei de volei în cupele europene și pe podiumul întrecerii interne din ultimii ani, acceptă ca într-o zi să revină pe banca naționalei feminine, în ceea ce privește echipa pietreană, este foarte ferm: ”Nu voi antrena niciodată echipa Unic Piatra Neamț”.

Nici de partea cealaltă Unic, prin președintele de onoare Vasile Ouatu, nu a arborat niciodată steagul alb. ”Îmi amintesc că de-a lungul timpului mă lăsam bătut prin meciurile amicale, iar în campionat doream să-l surprind pe Florin Grapă. Când câștigam câte un meci, mi se părea că am câștigat campionatul”, povestește Ouatu.

Rivalitatea dintre cele două echipe va consemna un nou episod, duminică 9 februarie, de la ora 18, în Sala Polivalentă din Piatra Neamț. ”Inițial am vrut să trimit junioarele, după ce am fost învinși la Iași și după ce fetele au fost diagnosticate cu enterocolită acută. Dar rivalitatea cu Bacăul nu-mi dă pace! Vom alinia cea mai bună echipă și sper ca fetele să se autodepășească. Trebuie să ne dorim să batem Bacăul, pentru că ultimii doi ani, noi nu prea ne-am dorit. De asta vreau să supun acest examen, cu Bacăul, în fața spectatorilor, la care fac apel, să vină în număr mare la sală și să ne susțină, duminică seara”, a declarat Vasile Ouatu. Oficialul Unicului și-a făcut calculele pentru a prinde locul 6 în clasament, într-o perioadă aglomerată de jocuri.

”Practic, avem 9 meciuri în 20 de zile, adică un meci la două zile, două în cupă și 7 în campionat. E o bătaie de joc a FRV, privind programarea, la adresa echipelor. Nici eu nu mai sunt așa de strict în ceea ce privește organizarea meciurilor. Trebuie să-mi revin la organizarea pe care eu știu s-o fac, pentru a duce sportivele către victorie. Se poate atinge play-off-ul. Avem meciuri foarte grele acasă și îmi pun întrebarea: Voi putea să-mi fructific terenul, cu Craiova, Lugojul și Târgoviște și după aia să fac surpriza la Târgu Mureș? Cam așa gândesc eu. Luptăm și în Cupa României, pentru că vom juca cu Tomis Constanța la Piatra Neamț, ambele meciuri, pe 13 și 14 februarie”, a precizat Vasile Ouatu, modalitățile prin care echipa pietreană poate ajunge la finalul sezonului în cupele europene, după o pauză de doi ani. (C.S.)

Articolul precedentHCM Roman: Trei din trei?
Articolul următorVaidas, Lopez și Ntambwe, opriţi la Ceahlăul