reclama autocenter

HCM Roman a inceput anul cu o victorie

HCM Roman poate urca pe podiumul Ligii Naționale feminine de handbal dacă învinge astăzi pe SCM Craiova, în ultima etapă a turului. Partida se joacă de la ora 19.30, în Sala Sporturilor din Roman.

Cuvântul de ordine pentru gazde este ”victoria”

În cazul unui succes, coroborat cu o înfrângere a Brăilei la Baia Mare, echipa romașcană ar putea urca până pe locul trei în clasament. Ar fi cea mai bună clasare a echipei romașcane într-un tur de campionat, de la promovarea în prima ligă și până acum. În etapa precedentă, HCM Roman a pierdut meciul din deplasare cu Corona Brașov. Un rezultat de egalitate ar fi fost mai mult decât mulțumitor pentru gruparea romașcană, în condițiile unei dispute cu o echipă pretendentă la titlul național, dar, ținând cont de condițiile în care s-a disputat meciul de la Brașov, elevele antrenorului Florentin Pera au circumstanțe atenuante.

Florentin Pera antrenorul care a reconstruit Romanul

”Am avut şi un mare dezavantaj în jocul de la Braşov: foarte puţine zile pentru refacere şi pregătire, mai puţin de trei, plus deplasarea. În astfel de condiţii, nu pot decât să apreciez fetele pentru felul în care au luptat cu o parteneră de joc care dispune de un lot mai numeros, cu care au fost la egalitate. În partea secundă a jocului am înscris tot atâtea goluri cât cea din Braşov. Un rezultat de egalitate ar fi fost extraordinar de bun pentru noi. Am fost destul de aproape, spre finalul jocului, să obţinem un rezultat bun. În 13 minute, am primit un singur gol. Câteva greşeli nepermise, individuale, pe faza de apărare, ne-au costat. Aşa este, câteodată. Țin să remarc spiritul de luptă al fetelor. N-au cedat pe teren. Au luptat la sacrificiu. Echipa din Braşov are jucătoare de talie, greu de trecut. Paula Pavăl s-a ales cu nasul spart, cum se spune. Eu zic că am dat o replică bună. Puteam obţine un rezultat favorabil, peste aşteptările celor care sunt pesimişti. Am fost dezavantajaţi că am jucat marţi. O zi în plus pentru refacere şi pregătire ar fi fost bună. M-au nemulţumit anumite lucruri, în jocul echipei. Sper să le remediem şi să nu mai avem parte de nesincronizări în următoarele partide”, a declarat tehnicianul Florentin Pera.

HCM Roman are potențial pentru un loc pe podium

Antrenorul principal al formației romașcane a declarat că, în acest moment s-au conturat șapte echipe, ce se bat pentru cele șase locuri din play-off. ”Pe baza clasamentului din acest moment, ar fi cam şapte echipe care se bat pe cele şase locuri din play-off. Totuşi, nici echipele din Baia Mare şi Braşov, primele două clasate, n-au câştigat uşor partidele cu echipele din zona inferioară a ierarhiei. Sunt multe echipe cu pretenţii, îndreptăţite, la calificarea în faza superioară. Baia Mare şi Braşov au echipele cu cele mai mari investiţii în echipele de handbal care le reprezintă. Cele din Deva şi Craiova au loturi peste ceea ce arată locurile din clasament”, își argumentează antrenorul Romanului punctul de vedere.

Florentin Pera da indicatii elevelor sale

Meciurile din turul campionatului sunt aproape de final, iar Florentin Pera crede că formația romașcană are potențial pentru a se bate pentru un loc fruntaș. Pentru acest lucru meciurile de pe teren propriu, trebuie câștigate. ”Prin prestaţia de la Braşov, am demonstrat că avem potenţial şi că ne păstrăm şansele pentru calificarea în faza play-off a campionatului intern. Mulţumesc, acum, în numele echipei, suporterilor care au fost alături de noi la Braşov. Au făcut atmosferă şi sper că nu i-am dezamăgit. Altfel, locul Romanului în clasament, acum, este foarte bun. În tur am avut mai multe meciuri în deplasare. În retur va trebui să ne câştigăm punctele pe teren propriu şi să ajungem în play-off”, spune Florentin Pera.

SCM Craiova – echipă capabilă de surprize

Surpriza etapei trecute, a zecea, a venit din partea formației craiovene, învingătoare la scor în dauna echipei CSM București, semn că asistăm la o nivelare a valorilor în Liga Națională. Înfrângerea de la Craiova a complicat situația echipei din București, care se vede nevoită să învingă pe Jolidon Cluj pentru a nu pierde contactul cu primele șase echipe din clasament. Meciul se anunță unul dificil, așa cum au declarat oficialii echipei din capital. Florentin Pera crede că fiecare meci trebuie tratat cu maximă atenție și seriozitate. ”Nu mai este niciun meci câştigat dinainte. S-a echilibrat campionatul. Sunt multe echipe care pot să învingă, chiar dacă nu sunt considerate favorite. Trebuie să fim realişti. În ce ne priveşte, începem să ne pregătim pentru meciul de acasă cu SCM Craiova”, crede Florentin Pera.

Craiovencele au ca obiectiv menținerea în Liga Națională. Romașcancele își vor întâlni astăzi fosta colegă, Carmina Tița, în duel direct, pentru puncte.

Cristi SOROCEANU

1 Baia Mare                       10        9         0       1       285-229               27

2 Brașov                            10        8         1       1       294-248               25

3 Brăila                               10        7         1       2       235-211               22

4 Roman                            10        6         1       3       233-211               19

5 Cluj                                  10        6         0       4       292-280               18

6 Zalău                               10        6         0       4       229-214               18

7 București                        10        5         1       4       255-250               16

8 Craiova *                         10        4         1       5       230-241               12

9 Deva                               10        2         2       6       246-241               8

10 Constanța                     10        2         0       8       223-264               6

11 Ploiești                          10        1         0       9       232-304               3

12 Vâlcea

* echipă penalizată cu un punct

Articolul precedentPrefectul de Neamț a văzut moartea cu ochii
Articolul următorMâini rupte, „ca între prieteni”