reclama autocenter

cartianu poarta

Pentru G.O., elev în clasa a IX-a, la Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț, o partidă de skandenberg, „ca între prieteni” s-a terminat cu o mână ruptă. „Competiția” neinspirată l-a trimis pe cel care a pierdut partida direct la spital. Elevul cu mâna ruptă a fost operat săptămâna trecută de medicii de la Compartimentul de Chirurgie și Ortopedie Infantilă, care spun că, acum, tânărul este în afara oricărui pericol.

„Este vorba despre o ruptură de humerus, în 3 puncte. Nu a fost o operație complicată. Pacientul este bine acum”, a declarat dr. Valeriu Vasile Chisălău, șeful Compartimentului de Chirurgie și Ortopedie Infantilă. Deși cazul pare unul mai puțin obișnuit, dr. Chisălău declară că astfel de cazuri sunt constante de aceea recomandă ca, cel puțin la școală, elevii să uite de practicarea sporturilor extreme.

„Este un sport periculos din cauza căruia,anul trecut, au mai fost întâlnite astfel de cazuri. Știu că tinerii au spiritul competițional în sânge, dar le-aș recomanda să se abțină de la aceste sporturi care le pot pune sănătatea în pericol”, a adăugat dr. Chisălău.

De la unitatea școlară, directoarea spune că accidentul s-a întâmplat între doi prieteni. Dar, asta nu a ținut cont de activitățile „extrașcolare” ale elevilor, care au rămas pentru program pentru măsurarea mușchilor.

„Au rămas în clasă, după ore, când s-a întâmplat. A fost o joacă, s-au întrecut să vadă care-i mai tare. De altfel, sunt prieteni buni, familiile lor se cunosc”, a declarat directoarea Mariana Paleu, de la Colegiul Tehnic „Gh. Cartianu”. Acesta este și motivul pentru care nu a existat nicio plângere sau vreo sancțiune pe numele „învingătorului”. (M. TEODOROF)

Articolul precedentHCM Roman poate urca pe podium
Articolul următorCele mai mici prețuri

1 COMENTARIU

Comments are closed.