pietricica turism

Do Nascimento arunca la poarta Romanului

HCM Baia Mare a trecut de HCM Roman, în etapa a șaptea a Ligii Naționale feminine la handbal, cu scorul de 26-15 (9-5), și a obținut a doua victorie, în decurs de o lună de zile, în fața echipei lui Florentin Pera. Cu toate că a aliniat mai multe ”straniere” plătite regește, campioana a început greoi jocul din Sala ”Lascăr Pană”, primul gol fiind înscris abia în minutul 9, de către brazilianca Do Nascimento, aflată la debutul oficial. Romanul a ținut aproape, dar echilibrul a persistat până la sfârșitul primului sfert de oră, după care Baia Mare a iuțit ritmul jocului, s-a desprins la 4 goluri în finalul primei reprize și a abordat repriza secundă mult mai liniștită. De remarcat numărul mic de goluri marcat de cele două formații în primul ”mitan”, comparativ cu actul secund, când numărul golurilor a crescut considerabil.

În partea a doua, Romanul s-a apropiat cel mai mult la 3 goluri, 13-10. În două minute, însă, gazdele s-au desprins la 6 ”lungimi”, tăind orice speranță a nemțencelor, până la 16-10, iar din acel moment diferența pe tabela de marcaj a crescut treptat, până la finalul jocului, pe fondul unui joc din ce în ce mai eficient al băimărencelor. Scorul final, 26-15, li s-ar putea părea exagerat celor care nu au vizionat partida, însă prestația slabă a Romanului în apărare, dublată de ineficiența atacului și de contraatacurile gazdelor, a fost cea care a făcut diferența pe tabela de marcaj.

* Baia Mare – Roman 26-15 (9-5)
Baia Mare: Tiron (5), Makeeva (4), Do Nascimento (4), Oltean (4), Buceschi (4), Davydenko (2), Ardean-Elisei (1), Herrem (1), Szucs (1).

Roman: Horobeț (4), Druțu (4), Iuganu (2), Stoleru (2), Băbeanu (1), Toskovic (1), Mihalschi (1)
Aruncări de la 7 m: 2 aruncări/1 transformată, respectiv 2 aruncări/0 goluri
Eliminări: 1 x 2 min, respectiv 2×2 min.

M. STOIAN