0:00

Consilierii locali pietreni vor avea în dezbatere, în şedinţa ordinară de miercuri, 24 aprilie, actualizarea Planului anual de ordine şi siguranţă publică al municipiului Piatra Neamţ.

HCL în dezbatere: Se actualizează Planul de ordine publică la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Prin HCL nr. 92/23.03.2018 a fost aprobat Planul de ordine şi siguranţă publică pentru anul 2018. În prezent, s-au actualizat elementele situaţiei operative de pe raza de competenţă în sensul următor:

  • s-a achiziţionat un autovehicul special de intervenţie capacitate 8+1 locuri;
  • s-a înfiinţat o echipă de intervenţie având în dotare autovehiculul mai sus-menţionat;
  • s-a adoptat o variantă specifică de patrulare a echipei de intervenţie pe două schimburi la 12 ore, pe raza municipiului Piatra Neamţ, introducându-se în variantele de patrulare şi zona Cartierului Văleni 1 şi 2, precum şi intervenţia rapidă la evenimente deosebite, inclusiv deservirea echipei mobile pentru cazurile de violenţă domestică.

În completare, este necesară o variantă de patrulare pe traseul Ştrandul Tineretului-Cartier Văleni de către efectivele de Ordine Publică, având în vedere atât petiţiile populaţiei din zona Văleni, cât şi adresa Politiei municipiului Piatra Neamţ prin care această zonă este prezentată ca având un risc criminogen ridicat. Totodată, un argument suplimentar în acest sens este legat de faptul că administrarea Ştrandului Tineretului este realizată în prezent de Primăria Piatra Neamţ, fiind necesară menţinerea ordinii şi siguranţei publice în acest perimetru, precum şi eventualitatea asigurării pazei acestui obiectiv”, se menţionează în referatul de aprobare ataşat HCL. (M.C.)

Articolul precedentPeste 160 de poliţişti în stradă de Florii şi Paştele Catolic
Articolul următorCu permis fals, de Marea Britanie, în trafic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.