0:00

Harababura validării consilierilor din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPartidele politice nu s-au grăbit să-și depună rapoartele financiare, deși s-a lucrat și-n vacanța de Rusalii, iar marți, 21 iunie, ora limită de depunere este 24:00. Din acest motiv, Prefectura Neamț s-a văzut nevoită să tot amâne convocarea consilierilor aleși pentru a fi validați. S-au amânat ședințele programate luni și cele de marți, iar acum se așteaptă să se vadă dacă cele programate pentru miercuri, 22 iunie, rămân sau nu valabile.

„Studiem permanent Monitorul Oficial pentru a vedea ce modificări apar. Consilierii nu pot fi validați, dacă partidele nu depun aceste rapoarte financiare. Termenul limită pentru validarea consilierilor este 25 iunie, inclusiv. Noi putem să reprogramăm toate ședințele chiar și pentru acea zi dacă până atunci vor depune rapoartele financiare”, a declarat subprefectul de Neamț, Gheorghe Necuale.

Chiar dacă termenul pentru depunerea rapoartelor financiare la AEP București a fost prelungit până astăzi, la ora 24:00, doar PSD s-a grăbit să-și depună raportul, conform Monitorului Oficial din 14 iunie. În rest, partidele care au consilieri aleși în Neamț se lasă așteptate, marele absent fiind PNL. Chiar dacă vor depăși această zi, acestea le pot depune și după aceea fără nici o problemă, primind doar o sancțiune pentru că nu s-au încadrat în termen, după cum ne-a comunicat Ovidiu Acristinei, de la AEP Neamț.

Totuși, ar fi de dorit să le depună până vineri, 24 iunie, pentru ca sâmbătă să poată avea loc ședințele de constituire a consiliilor locale și a Consiliului Județean Neamț. În cazul în care, la prima ședință de constituire a consiliului, nu se întrunește o majoritate de două treimi, se va convoca o a doua ședință în termen de 3 zile. Dacă nici la a doua ședință nu se va întruni majoritatea cerută, vor fi convocați supleanții de pe listă, dar, dacă partidul din care provin atât aleșii, cât și supleanții, nu a depus raportul financiar, nu se poate asigura în continuare majoritatea. Dacă nici la al treilea termen nu se întrunește majoritatea, consiliul se va considera dizolvat de drept și va fi nevoie de organizarea unor alte alegeri. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentAccidentul din Braşov: Şoferul nu consumase alcool!
Articolul următorTÂRGU NEAMŢ: Cu bomba în sacoşă la primărie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.