TÂRGU NEAMŢ: Cu bomba în sacoşă la primărie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSăptămâna a început cu emoţii pentru funcţionarii de la Primăria Târgu Neamţ, care s-au trezit că un băiat din Ţolici le-a adus o bombă în sacoşă.

După ce-a analizat rapid situaţia, unul dintre funcţionari a sunat la 112 şi a chemat pirotehniştii.

Militarii au stabilit că tânărul, care are 17 ani şi este din Ţolici, comuna Petricani, a găsit o lovitură de aruncător (de calibru 60 mm) în albia pârâului din sat, în timp ce aduna pietre pentru placarea unui gard.

În loc să sune el imediat la 112, a luat bomba, a pus-o într-o sacoşă şi a dus-o personal nu la primăria din comună, ci tocmai la Târgu-Neamţ. Dacă explodează, un asemenea element de muniţie are efect pe o rază de 200 de metri. Culmea este că nici după ce i s-a explicat cam ce s-ar fi putut întâmpla, adolescentul nu părea să se fi speriat prea tare la gândul că ar fi putut „rade” tot ce mişcă în primărie şi prin jur, la o singură mişcare greşită. Iar cum nu există nicio prevedere legală care să sancţioneze oamenii cu „iniţiativă” care plimbă bombe cu sacoşa, tânărul în cauză n-a păţit nimic.

„Ulterior, militarii s-au deplasat în satul Ţolici, au efectuat cercetarea zonei în care a fost găsit elementul, cu ajutorul detectorului de metale, pe o suprafaţă de 100 mp, şi nu au mai descoperit elemente de muniţie”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ reaminteşte cetăţenilor că trebuie să sune la 112 imediat ce descoperă elemente de muniţie, că nu trebuie să le atingă şi nici să permită altcuiva să le atingă sau să stea în apropierea lor până la sosirea echipei pirotehnice”. (C.M.)

Articolul precedentHarababura validării consilierilor din Neamț
Articolul următor37 de puncte de prim ajutor pe timp de caniculă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.