37 de puncte de prim ajutor pe timp de caniculă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPiatra Neamț a primit avertizare de caniculă pentru perioada 21-22 iunie.

În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile  maxime vor fi cuprinse între 35 şi 37 de grade Celsius, iar cele minime nu vor scădea sub 20 de grade Celsius.

Pietrenii, mai ales persoanele în vârstă şi copiii, sunt sfătuiți să evite deplasările în intervalul orar 11:00 – 18:00, iar cei care au nevoie de ajutor se pot adresa farmaciștilor din cele 37 de unități care au parteneriate cu municipalitatea pentru a acorda primul ajutor celor afectați de termperaturile extreme, după cum informează Primăria Piatra Neamț.

În incinta respectivelor farmacii, oamenii vor primi apă și servicii medicale (măsurarea tensiunii), iar în cazul în care este nevoie, personalul farmaciilor va apela serviciul de urgență 112. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Cu bomba în sacoşă la primărie
Articolul următorBătrână de 79 de ani, înşelată cu 10.000 de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Cel putin 3 farmacii nu mai exista de mult timp. Este bine sa va referiti si la sursa informatiei pentru a nu dezinfornma si a va scadea credibilitatea. Nu mai spun ca nu cred ca s-a vorbit cu vreun farmacist din aceasta lista pentru a i se spune cum sa angajeze personal pentru a lua tensiunea gratuit…

    • Sursa informaţiei este cuprinsă în ştire.
      Cităm: „Pietrenii, mai ales persoanele în vârstă şi copiii, sunt sfătuiți să evite deplasările în intervalul orar 11:00 – 18:00, iar cei care au nevoie de ajutor se pot adresa farmaciștilor din cele 37 de unități care au parteneriate cu municipalitatea pentru a acorda primul ajutor celor afectați de temperaturile extreme, după cum informează Primăria Piatra Neamț”.
      Mulţumim pentru interesul arătat! (ZCH NEWS)

Comments are closed.