pietricica turism

Departamentul de control din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț a amendat administratorul “Hanului Urșilor” și a dispus închiderea unității, începând cu data de 29 mai. Măsurile au fost luate pentru că atât din cele 12 probe de spălături de suprafețe, cât și din cele 8 probe de alimente recoltate o parte au fost neconforme, cu încărcături microbiene. În schimb, apa era în parametrii de potabilitate, deci sigură. Controlul DSP a fost urmarea faptului că un grup de turiști din Târgoviște a avut de suferit după ce-a mâncat la “Hanul Urșilor”.

Hanul Urșilor, foto: promotur.ro

“Cei 52 de turiști au servit mesele principale în unitatea de alimentaţie publică amintită, începând din seara zilei de 23.05.2017, până în data de 26.05.2017; în cursul zilei de 26.05.2017 s-au internat în Secţia de boli infecțioase a Spitalului Orăşenesc Târgu Neamţ un număr de 20 persoane (2 adulţi si 18 copii) cu diagnosticul: observaţie Toxiinfectie alimentară, cu forme ușoare și medii de boală”, se arată în comunicatul DSP Neamț.

Toți pacienții au fost externați în cursul aceleiași zile, iar ancheta epidemiologică derulată de DSP a stabilit că agenții patogeni găsiți în unitatea de alimentație publică se poate să fi produs starea de rău turiștilor. (C.M.)