Hanul Urșilor, foto: promotur.ro

Agitație mare azi, la Târgu Neamț, unde au ajuns la spital 16 copii, cu vârste între 10 și 14 ani, și doi adulți, după ce s-au simțit rău. Toți au mâncat la Hanul Urșilor și se pare că au suferit toxiinfecții alimentare. Ambulanța nu a dus pe nimeni spre spital, așa încât se pare că toți au ajuns cu mijloace de transport proprii la unitatea sanitară.

Telefonic, Rodica Ursu, care apare ca persoană de contact pe site-ul Hanului Urșilor, a spus scurt: ”Nu e nimic adevărat”.

Cei 18 fac parte dintr-un grup de 52 de turiști din Târgoviște, aflați în excursie în județele Suceava și Neamț. Conform DSP Neamț, ”pacienții aveau grețuri, vărsături și dureri abdominale, iar 6 dintre aceștia aveau și scaune diareice”. Cei de la DSP au început o anchetă epidemiologică, cu izolarea și tratarea în spital a bolnavilor, precum și cu recoltarea unor probe din meniul servit la han, probe de sanitație din unitate și probe de apă.

ACTUALIZARE 1: Potrivit patronului Hanului Urșilor, o parte din grup, cu profesoare și șofer, au fost într-o excursie la Gura Humorului, unde ar fi luat și masa, la o pensiune, și, după câte spune dl. Ursu, tochitura de acolo ar fi responsabilă de toxiinfecția cu care au ajuns la Spitalul Târgu Neamț cei 18 suferinzi.

Actualizare 2: Patronul de la Hanul Urșilor neagă acuzațiile .

Grigore Ursu, patronul de la Hanul Urșilor din Vânători, neagă faptul că s-ar fi putut întâmpla o toxinfecție alimentară în restaurantul său. în sprijinul afirmațiilor sale vine și unul din adulții grupului de copii.

Pe data de 24 am luat masa de prânz în localitatea Sucevița la Hanul Fagilor. S-a mâncat o ciorbă de vită și o tochitură și o prăjitură. A doua zi am mâncat, aici, la Hanul Urților. Nu putem spune exact de unde a apărut această toxinfecție alimentară. Copiii putea să o ia de oriunde. De la chioșcurile de la Târgu-Neamț, de unde au cumpărat diferite produse. Au cumpărat dulciuri de la chioșcul din fața casei lui Ion Creangă. De 15 ani venim, aici, și niciodată nu am pățit așa ceva. De 15 ani mâncăm la Hanul Urșilor și nu s-a întâmplat așa ceva. Poate să fie din atmosferă, poate să fie de la produsele de la chioșcuri sau de la hanul din Sucevița. Vom vedea rezultatele celor de la DSP. Noi și acum mâncăm, aici, la Hanul Urșilor, după ce am primit aprobarea doctorului. Dar ne-a stricat excursia. Astăzi, trebuia să fim la Iași”, ne spune domnul Grigor din Târgoviște.

Grigore Ursu vine și cu varianta sa: „Aseară, când au intrat în hanul meu, copiii se plângeau de mâncarea proastă de la hanul din Sucevița. Acest grup, acești copii vin de 15 ani, la mine la han. Cei de la DSP au luat probe și vom vedea. De la mine sigur nu s-au îmbolnăvit. Dacă se îmbolnăveau de la mâncarea mea, ar fi trebuit să se îmbolnăvească toți”.

Articolul precedentZiua Europeană a Parcurilor la poalele Masivului Ceahlău
Articolul următorDoi „jupâni” din Roznov, reținuți pentru scandal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. nu e prima data sa intamplat si vara trecuta in 2016 la 2 persoane.. prieteni de ai mei.. dar nu au facut nici o planere..
    ar trebui totusi sa fie controlati…
    cum sa nu fie adevarat sunt 17 persoane… nu 1.

Comments are closed.