pietricica turism

Ediția din acest an a “Zilei Europene a Parcurilor” a fost marcată, joi, 25 mai, la poalele masivului Ceahlău, în stațiunea Durău. Organizatorii evenimentului – Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău și Consiliul Județean Neamț – împreună cu participanții au dezbătut o temă complexă “Climat în schimbare – Parcuri în schimbare”, având ca scop sensibilizarea opiniei publice asupra pericolului pe care-l reprezintă încălzirea climatică globală. Totodată, s-a vorbit și despre importanța pe care o capătă în acest context ariile care protejează funcționalitatea ecosistemelor.

Florian Udrea, preşedintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate: “Îmi face plăcere să mă reîntâlnesc cu mare parte din dvs., deoarece avem ceva istorie în spate, am muncit, ne-am zbătut pe acest tărâm al administrării ariilor protejate și știu că sunteți buni profesioniști, sunteţi dăruiți acestei acțiuni și încă o dată spun că este foarte bine că ne întâlnim”.

Laurențiu Dulamă, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț: “Sunt foarte mândru că anul acesta Ziua Europeană a Parcurilor în România se desfășoară la Durău, la poalele muntelului sfânt Ceahlău. CJ Neamț, împreună cu Parcul Național Ceahlău, sunt gazdele acestui eveniment, un eveniment la care participă iată reprezentanți de seamă din domeniu, lucru care ne responsabilizează pe deplin”.

Cătălin Gavrilescu, directorul Parcului Național Ceahlăul: A venit și rândul Parcului Național Ceahlău să-și primească invitații pentru sărbătorirea Zilei Europene a Parcurilor. Consider că prezența dvs. este bogată și foarte valoroasă, fapt pentru care vă mulțumesc că ați răspuns invitației noastre. Sper ca eforturile depuse să fie benefice pentru cei care lucrează în arii protejate”. (Ana MOISE)