Daniel Todosia

Handbalistul Daniel Todosia, medaliat cu aur la Olimpiada Națională a Sportului Școlar și vicecampion național în acest an cu echipa Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamț, antrenată de profesorii Rita și Stelian Bursuc, victimă a unui grav accident de circulație, a fost transportat la Spitalul Județean din Târgu Mureș, unde a suferit o nouă intervenție chirurgicală. În acest moment, campionul nemțean are nevoie de sânge AB – negativ.

Cei care au această grupă de sânge și doresc să doneze se pot adresa Centrului de Transfuzie Sanguină Piatra Neamț. Donatorii sunt rugați să specifice: ”Pentru Daniel Todosia – Spitalul Județean Târgu Mureș”.

Tânărul şi doi prieteni de-ai săi, şi ei elevi ai Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamţ, au fost victimele unui accident rutier, în luna mai a acestui an, la Bicazu Ardelean. La volan se afla Robert Ghinttengher (19 ani), care conducea maşina părinţilor şi a intrat, cu viteză, într-o curbă periculoasă. A pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a izbit într-un stâlp. El şi colegul care se afla pe bancheta din spate au avut noroc şi au scăpat cu leziuni care nu le-au pus viaţa în pericol. În schimb, Daniel Todosia, care se afla pe locul din dreapta faţă, a fost rănit grav, şi a fost dus la Iaşi, în comă de gradul III, cu leziuni cerebrale importante şi cu hemoragie. (C.S.)