Cănărău şi-a ridicat sindicatul în cap, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* poliţiştii de la Secţia Săbăoani au înaintat un memoriu echipei de control din IGPR
* agenţii, inclusiv cei înscrişi în SNAP, se dezic de acţiunile şi reclamaţiile liderului lor

Poliţiştii care lucrează la Secţia Rurală Săbăoani (ce include posturile comunale din Săbăoani, Boteşti, Cordun, Gherăeşti şi Tămăşeni) au înmânat, ieri, un memoriu echipei de control venită de la Bucureşti. În documentul respectiv, poliţiştii au scris că nu se simt reprezentaţi de agentul Ioan Cănărău, că nu sunt de acord cu modul lui de acţiune „sindicală” şi nici nu sunt de părere că problemele de genul lipsei de personal sau de combustibil pot fi rezolvate de şefii locali, indiferent cât de mult şi-ar dori, deci nu este corect să le fie imputate. Culmea este că, la fel ca în oricare secţie din cadrul IPJ Neamţ, la Săbăoani majoritatea agenţilor sunt membri în Sindicatul Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), dar există şi câţiva membri SNAP (Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie). Memoriul a fost semnat inclusiv de membrii SNAP, ceea ce pentru liderul Cănărău nu este un semnal încurajator. Cum n-a fost nici atitudinea unor colegi care l-au luat la rost la modul dur săptămâna trecută, când l-a pălit protestul direct în sucul gastric şi a declarat greva foamei.

Una peste alta, controlul de Roman a ajuns, astăzi, la final, dacă nu s-or mai dispune alte prelungiri de la centru. Toată lumea aşteaptă primele constatări, în funcţie de care se vor dispune, cel mai probabil, măsuri împotriva ofiţerilor „vinovaţi”. Gura bine informată a târgului muşatin vorbeşte că liderul SNAP este mânat în luptă de nişte oameni interesaţi să-l dea jos pe comisarul şef Dragoş Bălău, ca să pună în locul lui un şef mai blând, mai înţelegător şi mai permisiv cu manifestările gastronomice de partid din campaniile electorale. Că poporul flămând trebuie hrănit corespunzător măcar din 4 în… 5 ani.

Problema este că nu doar Dragoş Bălău are şanse mari să ajungă subiect de cercetare disciplinară, după care să primească sancţiunea care i se cuvine, ci şi unii ofiţeri din echipa sa, şi vreo doi, trei de la judeţ, care n-au „supravegheat şi coordonat” petiţiile cetăţenilor  – căci pe astfel de nimicuri s-a focalizat verificarea. Conform stilului deja consacrat, marca IGPR, la sfârşit vor fi raşi, tunşi şi frezaţi doar cei care trebuie, iar ceilalţi – băgaţi de umplutură în cercetare să nu bată la ochi – vor scăpa cu o mustrare sau cu vreo sancţiune pe linie de salariu de bugetar aflat în slujba cetăţeanului. (C. MIRCEA)

Articolul precedentHandbalistul Daniel Todosia are nevoie de sânge AB-negativ!
Articolul următorLiviu Timuș: ”Nu mă las până nu pun TT-ul acolo unde a stat”