Nu știm cum să face, dar incompatibilitatea asta s-o cuibărit la noi, mai ceva ca apa în șpriț, că la cine te uiți mai atent și te privește galeș, aproape că îl crezi lovit de filoxera asta. O dumă bărboasă zice, pă surse off course, cum că un nor de incompati …și cum îi mai zice, plutește pe la vărful cejeului, dar nu să știe în ce birou o să se reverse. Acuma, noi cercetăm, că de gingașa doamna vice știm, o mai rămas dom președinte (Drepți! Pentru onor, înainte!) și dom vice Dan. Cumătru zice că poate sunt oarece doritori dă posturi ori aburcători de foteluri, că nu degeaba s-o zis că ar fi ceva putred p-acolo. Dar dacă ne uităm prin regiune, vedem cazuri în care, vrei nu vrei, te fac oamenii incompati … (greu cuvântu ăsta), de nu te mai speli veșnic de treaba asta și goodbye pa la foncții ori onoruri. Nu te joci …

  La capitalie, omu care l-o înscăunat pe junele nostru prifect navetist o primit o cizmă rusească-n trenu de aterizare pe motiv de incapacitate de gestiune a evenimentelor nedorite și aviatice, asta după ce șăfu lui mai mare o pus portofoliul internelor în cui, având evident conștiința ciorchine cu fel de fel și multe altele. Bun, bun dar cine vine în loc? Ei, aici e interesant. Interimar o fost pus O prea cunoscută persoană, gheneral cu patalama și vipușcă de două dește, făcătorul de ofițeri la apelul bocancilor și a celor ce n-au făcut armata. Acuma, nu vrem să fim în pielea la o seamă, care-și mănâncă inclusiv unghiile de jur-mprejur, că dom dom gheneral știe să strice apele mai ceva ca mama Omida cu deochiul. Dar după interimat, o să mai videm.

 În Piața Mare e liniște. Dar o liniște șuspectă, că cei ce vin acolo mai întăi dau o raită să vază dacă e loc, apoi se mai documentează dacă e vorba să vină oarece controale, apoi mai văd de prețuri. Dacă piața să golește deodată, atunci înseamnă că cineva n-are de lucru la berou și are cu el chitanțierul cu amenzi, ca să-l plimbe să se obișnuiască cu omu. Acuma, nu știm dacă e de bine sau nu, dar controalele astea fac o curățenie ceva de speriat. Numa să se deie o dumă și imediat totu-i bec, aranjat, frezat, coafat etc. Pe de altă parte, cum naiba să mai faci un ban cinstit pe sub tejghea dacă nu te anuță nimeni că vine zavera? Că și așa rachiul se bea cu apă, deci se pune direct în el, micii îs suficient de mari și fără carne de oaie, iar kilogramele de la cântare îs ca și cursu valutar, numai că nu se aude … Cât e kilu azi, mă! Nouă sute spre nouăsute juma! Unde-i Cuza cu ocaua?

Articolul precedentInformare Finanțe Neamț
Articolul următorCalendar (24 – 30 ianuarie 2014)