Afis Final Hai in viitor

Va trăi omul 1.000 de ani? Vom coloniza Universul? Roboții vor moșteni Pământul? Ce meserii vor dispărea? Ce va fi școala în viitor? Vom deveni cyborgi? Vom distruge Pământul? Sunt numai câteva dintre întrebările la care au căutat răspunsuri, ieri, finaliștii celei de-a IV-a ediții a Concursului Național „Hai în viitor!”, organizat și găzduit de Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț. Evenimentul este dedicat progresului tehnologic şi impactului pe care acesta îl va avea asupra societăţii în viitor.

petru rares sala festivitati

Principala componentă este un concurs de proiecte pentru elevi, urmat de conferinţe susţinute de cadre universitare şi alte persoane cu preocupări tehnice. În funcție de condițiile meteo, era preconizată și o sesiune de observații astronomice pentru elevi şi invitaţi. De altfel, la festivitatea de deschidere, profesorul Mihai Obreja, directorul Colegiului Național „Petru Rareș”, a subliniat că în Laboratorul de astronomie și astrofizică au fost investiți circa 20.000 de euro, visul său fiind realizarea unui observator astronomic și a unui planetariu.

Finala de la Piatra Neamț este organizată sub egida Alianţei Colegiilor Centenare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ, Consiliul Local Piatra Neamţ, Asociaţia Euroavia Cluj-Napoca, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi şi Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamţ. În dreptul sponsorilor, la fel ca în atâtea alte ocazii, se regăsesc companiile nemțene Rifil și Kober.

Astăzi vor avea loc jurizarea celor 21 de proiecte finaliste, susținute de echipe din 9 județe și festivitatea de premiere. Fondul total de premii se ridică la 7.000 lei. (V. COSMA)

Articolul precedentCompartiment de chirurgie vasculară la SJU Piatra Neamț
Articolul următorProfesorul Darie avea 531 de filmuleţe porno în calculator