Guvernul a numărat românii care trăiesc dincolo de granițele ţării, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎntr-un document oficial realizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) se face referire, negru pe alb, la numărul românilor care trăiesc dincolo de granițele ţării. MRP este instituția care se ocupă de românii care muncesc, care studiază în alte țări și cifra dată publicității are cel puțin două perspective: una, care arată dimensiunea reală și recentă a românilor care au plecat din țară, și a doua care arată câți am mai rămas.

„Potrivit Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020 avem aproximativ 10 milioane de români în afara granițelor țării, incluzându-i atât pe românii care trăiesc în comunitățile din diaspora cât și pe cei care trăiesc în comunitățile istorice/tradiționale din țările aflate în vecinătatea României” – este exact paragraful de început al Broșurii MRP distribuită cetățenilor români, la nivel național, prin Campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume” 2018.

Din acest document, care se întinde pe 17 pagini, oricine poate afla informații ample despre munca în străinătate, câte ceva despre studii, despre serviciile de asistență consulară și – pentru cei care doresc să revină în țară – oportunitățile de afaceri prin programe guvernamentale. Nu mai puțin de 7 ministere, o agenție națională și o autoritate națională au contribuit la realizarea acestei broșuri. Campania ajunge la Piatra Neamț în ziua de 21 iunie 2018 și va fi prezentată nemțenilor de către Veaceslav Șaramet, secretar de stat în MRP. Dezbaterile vor începe la ora 10:00, în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.

Broşura:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/06/informare-acasă-siguranta-in-lume.pdf

(C.I.)

Articolul precedentPiatra Neamț – Fără apă potabilă din cauza unor avarii
Articolul următorSchimbări rutiere la Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.