În recenta întâlnire din cadrul Comisiei Rutiere, la solicitarea mai multor cetăţeni, Primăria Târgu Neamţ și Poliţia orașului au stabilit câteva modificări pentru fluidizarea traficului.

În urma unei întâlniri din cadrul Comisiei Rutiere, desfăşurată la Primăria Târgu Neamţ, s-a stabilit ca str. Română să devină stradă cu sens unic, cu parcare pe partea stângă cum vii dinspre Piaţă, pentru fluidizarea traficului în zona Pieţei. În acea zonă, mai tot timpul, circulaţia se bloca. Facem apel la cetăţeni să respecte indicatorul «Accesul Interzis». Nerespectarea acestuia se va sancţiona cu două puncte amendă şi două penalizare la permis. De asemenea, în zona fostului Complex Unirea, staţia Taxi s-a mutat pe celălalt sens, în dreptul băncii Raiffeisen Bank, urmând ca cei de la Civitas să facă locuri de parcare de reşedinţă pe locul unde a fost staţia Taxi, la solicitarea locuitorilor de la blocurile din vecinătate”, informează cei de la Poliţia Rutieră Târgu Neamţ.

În zona unde a fost staţia taxi de la Unirea, vor fi asigurate cam 7 locuri de parcare de reşedinţă. După ce le vom primi în administrare de la Consiliul Local, vom începe să le şi marcăm. Deocamdată, nici locurile de parcare de pe str. Română, nici cele din zona Unirea nu ne-au fost predate în administrare. Voi face o adresă către primărie, în prima şedinţă de consiliu local, prin care vom cere să ne fie predate în administrare, după care le vom da cetăţenilor care au solicitat locuri de parcare de reşedinţă”, a declarat Ionel Ungurianu, directorul SC Civitas COM SRL, societate care administrează parările cu plată şi cele de reşedinţă din Târgu Neamț. (C.T. STURZU)