0:00

Grup de hackeri din Rusia revendică un atac cibernetic asupra site-ului Guvenului, MAPN, Poliție și CFR călători, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAtacuri cibernetice revedicate de un grup de hackeri din Rusia au avut loc în această dimineață, 29 aprilie și au vizat mai multe site-uri guvernamentale. Au fost afectate site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro și cfrcalatori.ro.

Conform informațiilor oferite de site-ul stiripesurse.ro, hackerii grupului Killnet au lansat acest atac de tip DDOS în urma declarațiilor din ultimele zile prin care România ar lua în considerare posibilitatea de a furniza arma Ucrainei. „Acesta va fi ultimul lucru pe care îl va face Guvernul României”, a fost mesajul Killnet, notează aceeași sursă.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a dat însă asigurări că atacul nu a avut consecințe grave: „A fost un atac la o platformă exterioară, care nu are nici o bază de date în spate. A fost un atac simbolic, nu este un atac care să afecteze baze de date sau sistemul de comandă și control. Asemenea atacuri asupra site-urilor guvernamentale există și fără război. Diviziile noastre de cyber security sunt pregătite”.

În acest moment, site-ul cfrcalatori.ro încă nu funcționează, în cazul celorlalte problemele fiind remediate.

ZCH

Articolul precedentDoi dintre membrii clanului Capră, ce-au terorizat trei cartiere, duși la penitenciar
Articolul următorElevii olimpici de la școlile din Târgu Neamț invitați în Consiliul Local
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.