0:00

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi – Secţia 8 Poliţie Rurală Leţcani a sesizat fapta de corupție a unui cetățean în vârstă de 40 ani, care i-a oferit mită, încercând să scape, în acest fel, de răspunderea penală, după ce fusese identificat în timp ce conducea fără permis de conducere un autoturism ce nu avea drept de circulație în România. Polițistul este la al șaselea denunț de acest gen în ultimii 4 ani.

Miercuri, 22 august, ca urmare a denunțului formulat, echipa operativă alcătuită din ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, l-au prins în flagrant pe bărbatul de 40 de ani, în timp ce oferea agentului de poliție suma de 100 euro. Totodată, conducătorul auto i-a promis polițistului şi alte sume de bani, fără a le preciza cuantumul, pentru ca acesta să distrugă actele de constatare întocmite la data de 20.08.2018, după ce l-a depistat în timp ce conducea pe raza comunei Leţcani, judeţul Iaşi, un autovehicul înmatriculat în alt stat, fără drept de circulaţie în România şi fără a deţine permis de conducere. Faţă de cetățeanul prins în flagrant, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi a dispus instituirea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, informează DGA, într-un comunicat de presă.

Precizăm că agentul de poliție a mai sesizat D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită în alte cinci situaţii (una în 2014, trei în 2016, și una în 2017), toate cele cinci denunţuri fiind materializate în acţiuni de prindere în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitorii. În acest sens, în data de 30.05.2017, cu ocazia «Zilei Aniversare a D.G.A. – 30 Mai», agentul de poliție a primit «Diploma de Integritate» din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, iar, în același an, cu ocazia «Zilei Aniversare a Poliţiei Române», a fost desemnat «POLIŢISTUL ANULUI» de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi”, precizează aceeași sursă. (ZCH News)

Articolul precedentAmenzile contravenționale vor putea fi plătite în 15 zile lucrătoare
Articolul următorTurism în Neamț: vii în vacanță și rămâi fără documente și bani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.