Doi tineri, de 18 și 29 de ani, au fost reținuți în cursul zilei de 23 august, pentru furt calificat. Unul a acționat în Piatra Neamț, de unde a sustras dintr-o locuință suma de 500 de euro și 1000 de lei. Celălalt, la Vânători, a prădat un turist din Botoșani, furându-i din cort și mașină bunuri, documente și suma de 600 de lei.

La data de 23 august, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au depistat şi reţinut un tânăr de 18 ani, din localitatea Ştefan cel Mare, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din cercetările efectuate, a rezultat că, în ziua de 19 august, polițiștii au fost sesizați de o femeie de 34 ani, din Piatra Neamț despre faptul că persoane necunoscute au pătruns, fără drept, în incinta locuinței sale, de unde au sustras 500 euro și 1.000 de lei, fiind creat un prejudiciu de 3.200 de lei. Ieri, în urma probării activității infracționale, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Centru de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Neamț. Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Tot pe 23.08.2018, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu Neamț, în urma cercetărilor efectuate, au reușit identificarea unui tânăr, de 29 de ani, din Pipirig bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. În fapt, în dimineața de 19 august, polițiștii au fost sesizați de un bărbat, de 39 de ani, din Botoșani cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe malul râului Secu, din localitatea Vânători-Neamţ, persoane necunoscute i-au tăiat cortul, de unde au sustras mai multe bunuri. De asemenea, din autoturismul acestuia, aflat în proximitatea cortului, a fost sustras un portofel, în care se aflau 600 de lei și documentele personale, prejudiciul creat fiind de 2.800 de lei. În urma probării activității infracționale, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și a fost introdus în arestul I.P.J Neamț. Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Neamț. (E.C.)

Articolul precedentGreu de șpăguit: Un polițist a refuzat pentru a 6-a oară să se lase mituit
Articolul următorACUM Arde coșul unui bar din piața centrală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.