isu grenadaUn bărbat din comuna Valea Ursului a descoperit o grenadă, duminică, 29 mai, la ora 10:37, pe pășunea comunală, în timp ce se afla cu animalele la păscut, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, într-un comunicat de presă.

El a anunțat imediat Dispeceratul ISU – Ambulanță Neamț, prin apel la 112.

„Echipa pirotehnică a unității, formată din 2 subofițeri, a ridicat o grenadă de mână defensivă, în vederea depozitării și, ulterior a distrugerii în condiții de siguranță. Militarii au verificat zona, pe o suprafață de 200 mp, și nu au mai descoperit elemente de muniție”, potrivit comunicatului ISU Neamţ.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniție, ISU Neamț reamintește modul corect de comportare la descoperirea acestora: „anunțați imediat evenimentul, prin apel la 112; nu atingeți elementele de muniție, declanșarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces; izolați zona și nu permiteți nimănui accesul în apropierea elementelor de muniție, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiții de siguranță”. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentAlexandru Tomescu și vioara Stradivarius, în concert la Piatra Neamț
Articolul următorGALERIE FOTO Şofer prins cu pistolul sub scaun!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.