isu grenadaUn bărbat din comuna Valea Ursului a descoperit o grenadă, duminică, 29 mai, la ora 10:37, pe pășunea comunală, în timp ce se afla cu animalele la păscut, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, într-un comunicat de presă.

El a anunțat imediat Dispeceratul ISU – Ambulanță Neamț, prin apel la 112.

“Echipa pirotehnică a unității, formată din 2 subofițeri, a ridicat o grenadă de mână defensivă, în vederea depozitării și, ulterior a distrugerii în condiții de siguranță. Militarii au verificat zona, pe o suprafață de 200 mp, și nu au mai descoperit elemente de muniție”, potrivit comunicatului ISU Neamţ.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniție, ISU Neamț reamintește modul corect de comportare la descoperirea acestora: “anunțați imediat evenimentul, prin apel la 112; nu atingeți elementele de muniție, declanșarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces; izolați zona și nu permiteți nimănui accesul în apropierea elementelor de muniție, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiții de siguranță”. (M. CONSTANTINESCU)