Poliţiştii de frontieră de la Albița (Vaslui), împreună cu inspectorii vamali, au descoperit, sâmbătă, 28 mai, un pistol cu bile, ascuns sub scaunul unui șofer din Republica Moldova, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Vasili T., în vârstă de 51 de ani, conducea un ansamblu de vehicule, format dintr-un tractor și o semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

„În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului. Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascuns și nedeclarat, sub scaunul conducătorului auto, un pistol cu bile, calibrul 4,5 mm. În interiorul pistolului se aflau un încărcător fără muniție (bile) și butelia de gaz. Pistolul face parte din categoria armelor de foc neletale”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, inspector principal de poliţie Irina Mirică.

Vasili T. a declarat poliţiştilor că avea pistolul pentru a se proteja și că nu a știut că la intrarea în România trebuia să-l declare.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de „deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării și contrabandă calificată”, potrivit comunicatului ITPF Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentGrenadă descoperită pe păşune, la Valea Ursului
Articolul următorBărbat căzut din picioare, salvat de SMURD Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.