Bărbat căzut din picioare, salvat de SMURD Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, de 66 de ani, din comuna Bârgăoani, a fost salvat, in extremis, de un echipaj SMURD, după ce căzuse din picioare în faţa unui magazin din localitate. Incidentul a avut loc, vineri, 27 mai.

„La sosirea echipajului SMURD, bărbatul, în vârstă de 66 de ani, era inconștient și prezenta fractură de piramidă nazală. Echipajul a imobilizat bărbatul și, înainte de a începe deplasarea către spital, aflat în ambulanță, a intrat în stop cardio-respirator (nu respira și nu avea puls). Echipajul a efectuat manevre de resuscitare cardio-pulmonară și a administrat medicamente specifice și, după 10 minute, a reușit să repornească activitatea sistemelor respirator și circulator”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Bărbatul a fost predat cu semne vitale la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Neamț.

În săptămâna 23-29 mai, echipajele SMURD ale ISU „Petrodava” Neamț au executat 96 de misiuni, pentru asistența medicală de urgență și acordarea primului ajutor calificat, astfel: „36 de intervenții în cazul situațiilor de urgență cauzate de afecțiuni medicale; 32 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme cauzate de căderi (majoritatea de la același nivel); 11 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme în urma unor agresiuni; 8 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme apărute în urma altor situații decât cele enumerate (traumatisme apărute de câteva zile, plăgi tăiate sau înțepate); 9 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor implicate în accidente rutiere (au fost asistate 11 persoane); 6 solicitări pentru a interveni în cazul unor persoane care se aflau în stare de inconștiență”, se menţionează în comunicatul citat. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentGALERIE FOTO Şofer prins cu pistolul sub scaun!
Articolul următorCădere fatală cu mopedul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.