concert siteCelebrul violonist Alexandru Tomescu va concerta luni, 30 mai, începând cu ora 19:00, la cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț.

Concertul este inclus în Turneul Stradivarius, ajuns acum la cea de-a noua ediție.

„Anul trecut, în cadrul turneului, am strâns bani pentru a opri distrugerea casei lui George Enescu de la Mihăileni, județul Botoșani, o casă de care toată lumea părea să fi uitat și care stătea să se prăbușească. Miracolul s-a întâmplat”, a anunțat Alexandru Tomescu, în cadrul unei conferințe organizate luni, 30 mai.

Scopul turneului din acest an, după cum a spus violonistul, este de a organiza o Academie de Muzică și Arte Vizuale în celebra casă din Mihăileni. Până acum, au obținut și o șură de la începutul secolului trecut, pe care acum încearcă s-o transporte din sudul țării la Mihăileni, urmând să fie transformată în sală de concerte cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri.

Pietrenii îl vor putea asculta, în această seară, pe Alexandru Tomescu cântând la celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, proprietate a statului român, și, totodată, vor putea admira și lucrările Anei Munteanu, artista care „scrie” povești în nisip. (Andreea AMARIEI)