Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius, în concert la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCelebrul violonist Alexandru Tomescu va concerta luni, 30 mai, începând cu ora 19:00, la cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț.

Concertul este inclus în Turneul Stradivarius, ajuns acum la cea de-a noua ediție.

„Anul trecut, în cadrul turneului, am strâns bani pentru a opri distrugerea casei lui George Enescu de la Mihăileni, județul Botoșani, o casă de care toată lumea părea să fi uitat și care stătea să se prăbușească. Miracolul s-a întâmplat”, a anunțat Alexandru Tomescu, în cadrul unei conferințe organizate luni, 30 mai.

Scopul turneului din acest an, după cum a spus violonistul, este de a organiza o Academie de Muzică și Arte Vizuale în celebra casă din Mihăileni. Până acum, au obținut și o șură de la începutul secolului trecut, pe care acum încearcă s-o transporte din sudul țării la Mihăileni, urmând să fie transformată în sală de concerte cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri.

Pietrenii îl vor putea asculta, în această seară, pe Alexandru Tomescu cântând la celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, proprietate a statului român, și, totodată, vor putea admira și lucrările Anei Munteanu, artista care „scrie” povești în nisip. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentCopiii din Neamţ, invitaţi „să guste din viaţa de pompier”!
Articolul următorGrenadă descoperită pe păşune, la Valea Ursului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.