0:00

Zeci de descinderi imobiliare au avut loc în zorii zilei de 21 martie, iar procurorii DIICOT au plecat cu 3,5 kilograme de droguri și substanțe psihoactive. Dacă ar fi ajuns pe piața neagră, acestea le-ar fi rotunjit conturile traficanților cu o sumă enormă, circa 140.000 de euro.

Grea lovitură pe piața stupefiantelor: au fost confiscate 3,5 kg de substanțe interzise, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPerchezițiile au avut loc în județul Suceava, 25, alte două fiind în locații din Cluj-Napoca, într-un dosar cu acuze de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Grea lovitură pe piața stupefiantelor: au fost confiscate 3,5 kg de substanțe interzise, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFaptele au avut loc în perioada iunie 2022-martie 2023, când mai multe persoane din Rădăuți, județul Suceava, au constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv. Substanțele interzise erau vândute doritorilor, inclusiv minori, din Rădăuți și localitățile limitrofe.

Membrii grupului infracțional au achiziționat substanțele, destinate vânzării, atât din străinătate, cât și de la persoane din Cluj-Napoca. Pe parcursul cercetărilor au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe psihoactive în cantitate totală de aproximativ 3,5 kilograme.

Grea lovitură pe piața stupefiantelor: au fost confiscate 3,5 kg de substanțe interzise, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Membrii grupului infracțional au comercializat drogurile și substanțele psihoactive cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram. Astfel, doar din capturile realizate, rezultă o sumă minimă de 700.000 de lei (aproximativ 140.000 de euro) pe care membrii grupării ar fi putut să o obțină din vânzarea de substanțe interzise”, anunță DIICOT. (G.S.; FOTO: DIICOT)

Articolul precedentFOTO&VIDEO „Desant” al Poliției Neamț la Roman
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „În 21 martie marcăm Ziua Sindromului Down”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.