0:00

Mara Calista, deputat PNL: „În 21 martie marcăm Ziua Sindromului Down”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 21 martie, marcăm ”Ziua Sindromului Down”. Data nu a fost aleasă întâmplător: 21 martie, a treia lună a anului, face referință la unica triplare a celui de al 21-lea cromozom, care provoacă acest sindrom.

Este, de asemenea, o ocazie să fim alături de cei care suferă, să îi acceptăm, să îi integrăm.

Prin activitatea mea de parlamentar am încercat să promovez măsuri prin care aducem plus valoare în viețile persoanelor cu dizabilități.

Este în vigoare legea pe care am promovat-o prin care oferim ajutorul necesar grupurilor vulnerabile formate din persoane cu dizabilităţi (autism, sindrom Down, afecţiuni locomotorii sau alte afecţiuni) pentru a le creşte calitatea vieţii şi parcursul pe care îl fac în vederea recuperării.

Se vor deconta sesiunile de kinetoterapie, 12 sesiuni anuale pentru persoanele cu handicap grav şi 6 sesiuni pe an pentru persoanele cu handicap accentuat. Totodată, cuprinde și măsuri simplificate pentru a putea opta, la cerere, pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul.

Mara Calista, deputat PNL Neamț

Articolul precedentGrea lovitură pe piața stupefiantelor: au fost confiscate 3,5 kg de substanțe interzise
Articolul următorEugen Țapu-Nazare (PNL): ”Salariații din sectorul privat trebuie să aibă aceleași beneficii ca salariații din sectorul public”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.