*152 de profesori din Neamț își doresc 203 posturi de conducere

Luni, 15 noiembrie, începe proba interviului, ultima din concursul de directori și directori adjuncți de școli. În Neamț proba se desfășoară într-un singur centru, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra-Neamț, familiar concurenților care aici au susținut și proba scrisă. Cei 152 de candidați admiși după testul grilă s-au înscris pentru 203 funcții, după ce ieri, 12 noiembrie, câțiva au renunțat la 14 dintre opțiuni. Sunt 192 de funcții socase la concurs, din care 136 pentru directori și 56 pentru directori adjuncți.

gabi banu ccdVor fi 8 comisii de evaluare și toți candidații sunt programați în prima săptămână din cele aproape trei alocate în calendarul concursului. „Am organizat interviurile într-o singură săptămână, urmând ca în săptămâna următoare să fie susținute interviurile amânate, dacă vor fi situații în care evaluatorii nu pot veni conform programării comisiilor”, declară Gabriela Banu, directoarea casei Corpului Didactic Neamț și președinta comisiei județene de organizare a concursului. „Ne bucurăm că am primit confirmări de la numeroase firme și companii din județ, care și-au desemnat persoanele ce vor face parte din comisii. Sunt și specialiști de recrutare, dar sunt și manageri și directori de firme care vor participa, direct interesați pentru că sunt și dintre cele implicate în finanțarea unor școli. Avem membri desemnați și de la Universitatea „Al.I. Cuza” Iași și de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, prin urmare din perspectiva specialiștilor în Resurse Umane avem asigurată componența în comisii. Repartizarea membrilor în comisiile de interviu s-a făcut aleatoriu, printr-o aplicație informatică, pentru o cât mai echitabilă și dincolo de orice suspiciune distribuție. Doar acolo unde au apărut conflicte de interese, colegii s-au schimbat între ei”, precizează prof. Gabriela Banu.

Fiecare candidat are la dispoziție o oră ca să-și prezinte strategia de dezvoltare a unității de învățământ pe care dorește să o conducă, să răspundă situațiilor-problemă pentru a-și dovedi calitățile de manager și să demonstreze că stăpânește elemente simple în lucrul la calculator.

Graficul repartizării candidaților și orele de intrare la interviu au fost publicate de Inspectoratul Școlar Neamț:

isj neamt grafic proba-interviu-15-19.11

C.I.

Articolul precedent417 noi cazuri COVID-19 în Regiunea de Nord Est
Articolul următorUn tânăr fără permis și-a băgat prietenii în spital