gica popescuJudecătoria Sectorului 4 a admis, luni, 5 octombrie, cererea de eliberare condiționată din închisoare a lui Gheorghe Popescu, fostul căpitan al naționalei, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună și zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal, relatează Agerpres. Decizia nu este definitivă, iar DNA a anunțat că face contestație. De altfel, DNA a anunţat încă de dimineaţă că se opune eliberării condiționate din închisoare a lui Gheorghe Popescu.

Un procuror de la DNA a declarat luni la Judecătoria Sectorului 4 că la dosar nu există dovezile în baza cărora Comisia din Penitenciarul Jilava a făcut caracterizările în cazul lui Gheorghe Popescu și nici dacă au caracter științific cărțile scrise de acesta în închisoare.

De altfel, procurorul a solicitat amânarea procesului în care Gheorghe Popescu solicită eliberarea condiționată, pentru a fi verificate cărțile scrise de acesta, deoarece la dosar nu sunt enumerate nici măcar titlurile.

Cererea DNA a fost respinsă de judecător, pe motiv că nu poate stabili dacă o lucrare este științifică sau nu.

La dosarul trimis în instanță, Comisia de la Penitenciarul Jilava arată că Gheorghe Popescu are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenție, astfel încât el a îndeplinit fracția de 2/3 din pedeapsă necesară pentru eliberarea condiționată.

În caracterizarea de la dosar se mai arată faptul că Gheorghe Popescu a elaborat și publicat patru lucrări științifice, în perioada septembrie 2014 — martie 2015, însă nu sunt amintite și titlurile acestor cărți.

Tot la caracterizare se precizează că Gheorghe Popescu a participat la Penitenciarele din Jilava și Rahova la mai multe activități artistice, educative și religioase, respectiv concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare, modulele: “Inițiere IT”, “Marii imperii”, “Educație economică”, “Literatură română”, dar și programe: “Educație prin sport”, “Cuvântul care zidește”, “Lăudați pe Domnul”, Programul “Biserica Ortodoxă Română”, “Forță și culturism”.

“Am respectat decizia instanței, doresc să fiu folositor societății și să fiu alături de familia mea“, a declarat Gheorghe Popescu în sala de judecată. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPercheziţii la traficanţi de minori şi de droguri
Articolul următorACTUALIZARE Accident cumplit în Piatra Neamț! Şoferul autoturismului a murit!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.