Vă povesteam ieri că s-o dat concurs la Casa de sănătățuri și candații o fost lăsați un ceas să mai repete câte una alta din cărți. Ei bine, ora asta o fost de folos numai la unul din ei, care o luat notă mare, dar și contracandidatei care n-o luat nota unu, ci o mai putut să salte vreo trei puncte și-o dungă. Acuma, tre` să remarcăm că s-o spart ghinionul de a avea șăfi fără notă de trecere la concursurile pă posturile de la sănătate și implicit ne așteptăm și la o creștere a prestației de ansamblu a candidatului câștigător. Cumătru zice că s-ar fi dus și el, dar dacă nu-i nici o gripă aviară pă felie nu avea sens, că el la asta se pricepe cel mai bine. Și noi zicem că o făcut bine, că nu s-o dus, că ar fi tunat lumea că e casa condusă tot de papagali.

 După țirculara cu impunerea silenției ștampă pă instituția condusă de dom` Culiță (să trăiți!), s-o bășicat lumea grozav. Gingașa doamnă vice o convocat colegii la un brief în picioare și dat cu silenția de pământ. Adică cum, mneaei ca și vice să nu poate să vorbește cu presa? Adică să fie sub prezident? Nici pomeneală. O zis sus și tare că ea nu rășpectă silenția stampă, adică vrea deasupra. Acuma nu știm ce-o zice dom` Culiță de dorința gingașei doamne vice, dar ne gândim, că după ce o să se râdă pe el, o să îngăduie să se spună oarece lucruri, dar nu trăsnite cum s-o făcut prin răstălmăcirea unor vorbe ale domniei sale. Adică un fel de silenție stampă mai de catifea, ca pentru gingașe doamne, că nu-i deloc bine să te pui cu dorințăle doamnelor, mai ales dacă-s șăfe cu patalama la mână.

 Să știț` că suntem foarte supărați că nu s-o calificat selecționata națională la mondiale. Că nu ne-o ascultat nimeni, când am zis la dom` Gigi să face ceva să joace Ceahlăul cu grecii. Că putea dom` Gino să facă o derogare, că tot o fost propus de aici să fie șăf în locu` lui Mitică și dacă lucrurile nu mergeau cușher în primu` mitan, sigur s- ar fi dus cine trebe la cabine în pauză cu niște trufandale locale, generic numite dă folclor, ca să le ia mințile la greci și implicit o parte din proteina din dotare. Așa, na, ne-o făcut țațichi și ne-o lăsat să ne uităm la televizor, ba mai primim și telefoane de la pretini din afară să ne întrebe dacă cei din teren îs rude cu noi, că ne-o crăpat pipotele de necaz. Ăsta den mijloc zicea, că dacă era Mutu, îl lua și pe Surdu, mai găsea vreun Ciungu, Chioru și-ncă câțiva din ăștia cu nevoi speciale și făcea o zbornaia, să-i puie la fezandat pă greci în fața teveurilor și noi am fi mers la Rio să ardem o sambă ca la Dobreni și să-i învățăm pe brajilieni țurca pe dezbrăcate. Nu zicem bine ?

2 COMENTARII

Comments are closed.