bucatar

Nemții au nevoie de meseriaşii noștri în domeniul hotelier-gastronomic. EURES România dispune de 145 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în aceste activităţi, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. Selecţia se va organiza la Sibiu, în zilele de 5 şi 6 septembrie 2013. Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi). “Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Angajarea se face pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1.500-2.000 euro brut/lună pentru ospătar, 1.850-1.950 euro brut/lună pentru barman şi 1.500-2.100 euro brut/lună (în funcţie de calificare şi experienţă profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40-45,5 ore/săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit/contracost (270 euro/lună), iar întreţinerea poate fi gratuită/negociabilă sau pe cont propriu”, se precizează în comunicatul semnat de Daniel Chirilă, director executiv al AJOFM Neamţ.

Pentru postul de manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet, sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C2, cât şi cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Neamţ, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Piatra Neamţ, strada Mihai Eminescu, nr 37, telefon 0233/219514, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. “Înscrierea în baza de date pentru muncă în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: * cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă); * copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni); * CV model  Europass (cu fotografie)  în  limba germană; * cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); * adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea «Apt pentru muncă»”, se mai menţionează în comunicatul semnat de Daniel Chirilă.

M. CONSTANTINESCU

Articolul precedentBate vânt, dar moale ….
Articolul următorComuna Moldoveni se pregătește de petrecere