Bate vânt, dar moale …., ZCH NEWS - sursa ta de informații

Azi ne-am râs pe noi de foncționarii de la premărie, care fac ce fac și nu mai gătesc de numărat podețele, scândurile rupte din rărunchii gardurilor, firele de iarbă culcate de puhoi, număru` de pești cu conjunctivită, puii de găină cu spondiloză și celelalte nenorociri aduse de ploi. Și-s încontrați pe ei și pe hârtii, că nu iesă socoteala de la ei cu ce-o luat apele. Asta n-ar fi nimica, da` o madama derectoare den soțietatea primăriei nu doarme nopțile de frică că n-o să ieie bănet pă stricăciunile de la căsoiu lui `mneaei ș-ale celor den jur din Bâtca Doamnii, așa că de tri zile-ncoace măsoară și socotește că acuma nu să mai știe care nenorociri îs mai mari : cele de anu` trecut, cele de anu` ăsta, cele ale doamnei ori cele naționale provocate de Cuejdiul nenavigabil încă. Acuma, noi nu ne râdem de năcazu` doamnei, că știm noi că-i obișnuită cu falimenturile, așa că dacă-și bagă ograda în faliment pă consecință dă intemperii și cataclismuri planetare e ceva normal și la îndemâna domniei sale (plecăciuni !), că știe ce să face cu hârtiile.

Și tot azi ne-am întâlnit cu un mai vechi cleient de al nostru, pe care l-am cântat de vreo două ori pe motiv de incompatibilități gheboase cu onesta și sincera putere administrativă (asta e de la noi, deci nu-i musai să țineți cont de ea). Și supărat nenea deceveu, supărat de scoate numai bipuri din furca cheptului, că s-o trezit desfrunzit pă anumite porțiuni umbroase și de mare angajament pentru șuturile sovietice de regiune, bașca nici nu are a zice ceva, că hârtiile e hârtii și ce-o primit după hârtii … el zice că nu. Bun, bun zice cumătru`, păi cum vine asta? Adică nici că că și nici că că? Adecă el ia cazmale-n gingie pe degeaba ? Păi, în cazu`ăsta e trist. Că mai știm noi povești cu oarece contemporane, care după ce-o prestat rutier, au constatat că au rămas numa` cu prestația și ceru` gurii în flăcări. Acuma, judecând după emisiile verbale netipăribile și ceea ce s-o tipărit, ne întrebăm cu aprindere : Deceveul a dat sau a luat ceea ce proclamă cu cerbicie pren coloarele județului la adresa celor ce l-o dibuit la înghesuială? Noi ne și răspundem sincer: Da, desigur!

Jelanie mare la ăsta den mijloc, că doamna Nuți intră în conced parlamentar și mare lucru dacă o să o vază la cearcăn pren colegiu, că merge vorba că are belet la băi de care le zice jacuzzi și punem rămășag că tot un cucoș o să-i țină ștergaru`. La fel și ceilanți ai noștri votați în unanimități dau semne de acută osteneală, că nu mai țin nici la rachiu, nici la vin și după ce dau peste gâlci două – trei păhară, încep a spune lucruri trăsnite. Leberalii devin mai erecți ca săgeata, pesedeii se visează voievozi, pepededeii nu se bagă, da` participă ca știm noi cine, iar restu` nu contează, că e discreți la vederi. Acuma, noi nu ne luăm vacanță, deși o seamă de rudenii ne tot cheamă să-i învățăm cum să face rachiu` de smochini păroase, că de peturi de dud nu-s interesați din motive de embargouri la lemn. Deci oricum vorghim.

Articolul precedentCeahlăul-Rubin Kazan: 2-1 (1-0)
Articolul următorGermania ne vrea bucătarii