vintea

Medicul Georgeta Vintea rămâne, în continuare, în fruntea secției Obstetrică-Ginecologie. Ea și-a surclasat contracandidata, pe dr. Alina Denciu, câștigând concursul la diferență de doar 8 puncte – 295,50, față de 287,02, cât a obținut dr. Denciu.

La proba interviului, dr. Alina Denciu a obținut maximum de puncte – 100, în timp ce dr. Vintea a fost cotată cu 79. Departajarea s-a făcut la activitatea științifică și profesională – 28 de puncte dr. Denciu și 48 dr. Vintea, dar și la proba scrisă, unde Georgeta Vintea a obținut 85,90 puncte, în timp ce Alina Denciu a fost cotată doar cu 71,82 puncte. Ultima probă – cea clinică – desfășurată ieri, a adus un rezultat de 87,20 puncte pentru Alina Denciu, Georgeta Vintea obținând 82,60 puncte. Cea din urmă probă a concursului a constat într-o intervenție ginecologică, la care, dintre membrii comisiei de examinare, doar medicii specialiști au avut acces în sala de operație.

Contactată telefonic, fosta și actuala șefă a secției OG a fost cât se poate de rezervată în declarațiile legate de impresiile pe care i le-au lăsat probele de concurs, rezumându-se doar la a preciza că „a fost, ca orice concurs, unul extrem de dificil. Vă rog să fiți de acord ca aceasta să fie singura declarație pe care o dau”. Am respectat întocmai dorința domniei sale și am consemnat declarația ca atare. (A. SÎRBU)