George Lazăr, președinte PNL Neamț: „De 145 de ani, suntem stat liber, independent și suveran”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe 10 mai 1877, aceasta era vestea pe care o împărtășea orice inimă de român.

Victoria obținută pe câmpul de luptă, în Războiul de Independență față de Înalta Poartă Otomană era primul pas făcut către România modernă.

Independența României a fost proclamată de regele Carol I, la 10 mai, în urma gloriosului discurs al ministrului de externe Mihail Kogălniceanu, reprezentant al guvernului liberal Brătianu: „Suntem stat independent, suntem națiune de sine stătătoare„.

Desigur că această imensă realizare este dovada cârmuirii cu multă pricepere a statului de către un guvern liberal puternic și de regele Carol I, care urca pe tronul României la aceeași dată de 10 mai, 1866.

Regalității române, a cărei zi o celebrăm tot astăzi, îi datorăm principii puternice de guvernare și frumosul drum european pe care ni l-a deschis grație unei istorii comune.

Suntem liberi, independenți și membri ai amplei familiei europene, iar asta ne face responsabili să clădim României un viitor cel puțin demn de trecutul ei și de cei care au construit-o.

La mulți ani, România!

La mulți ani, români!

George Lazăr,

Președinte PNL Neamț

Articolul precedentCondițiile acordării pensiei de urmaș în anul 2022
Articolul următorRabla pentru electrocasnice începe pe 17 iunie, fără televizoare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Domnule , te bagi iar si iar in seama ! Suntem dependenti de nu mai putem , ,,liberalule,, dar unul ca tine ca ,,liberalii,, Catu , Flutur si alti descendenti ai Bratienilor , vedeti altfel realitatea de acolo de deasupra norilor ! Ipocrit 100 %!

Comments are closed.