Condițiile acordării pensiei de urmaș în anul 2022, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎntrucât o parte din condițiile acordării pensiei de urmaș au fost modificate în ultimii doi ani și o parte din actele necesare și-au pierdut valabilitatea după ridicarea stării de alertă pandemică, am solicitat lămuriri Casei de Pensii Neamț.

Din precizările detaliate primite de la Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al instituției, reiese că la momentul lunii mai 2022 există posibilitatea ca și partenerul supraviețuitor fără venituri să primească pensie de urmaș. Situație de care beneficiază și soțul sau soția care are în îngrijire copii, până când ultimul copil împlinește vârsta de 7 ani.

Există o excepție de la condiția acordării pensiei de urmaș în cazul când durata căsătoriei a fost între 10 și 15 ani: supraviețuitorul poate beneficia de acest drept, dar primește o sumă mai mică. Detalii privind toate situațiile prevăzute de legislație, inclusiv pentru copii și când se poate cumula pensia de urmaș cu alte venituri, aflăm din materialul transmis de Casa de Pensii Neamț:

pensie urmas - 2022

C.I.

Articolul precedentUn romaşcan conducea un autoturism furat din Marea Britanie
Articolul următorGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: „De 145 de ani, suntem stat liber, independent și suveran”