0:00

Un romaşcan conducea un autoturism furat din Marea Britanie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Săbăoani, s-a ales cu dosar penal pentru tăinuire, după ce luni, 9 mai, poliţiştii romaşcani l-au găsit în trafic conducând un autoturism furat din Marea Britanie.

Oamenii legii organizaseră o acţiune pentru depistarea celor care încalcă regulile de circulaţie. Autoturismul a fost oprit pe strada Mihai Eminescu, în comuna Cordun, iar la verificarea documentelor, poliţiştii au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind  sustras din Marea Britanie, din data de 3 mai, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, subinspector Ramona Ciofu.

Cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

Autoturismul a fost confiscat, pentru continuarea cercetărilor.

Noul Cod Penal prevede că “Primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaşte natura acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă“.

Angela Croitoru

Articolul precedentSemne bune: Medici infecționiști vor să lucreze la Spitalul Județean Neamț
Articolul următorCondițiile acordării pensiei de urmaș în anul 2022
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.