* evenimentul va avea loc pe 22 decembrie, la sala Consiliului Județean
* Direcția județeană de sport are doar 10.000 de lei din cei 60.000 necesari
* CJ Neamț dă 30.000 de lei

Pe 22 decembrie, la sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, cei mai buni sportivi ai județului vor fi premiați și gratulați în cadrul Galei pe care s-a gândit s-o organizeze Direcția județeană pentru Sport și Tineret. De remarcat este deficitul bugetar cu care pornește la drum evenimentul. Directorul DJST Neamț, Adrian Niță, a solicitat bani de la Consiliul Județean Neamț, fiind dispus să se lege partener cu instituția pentru a obține 50.000 de lei. Asta pentru că bugetul estimat pentru Gala celor mai buni sportivi ai județului se ridică la 60.000 de lei, iar Direcția de Sport are numai 10.000. CJ Neamț și-a făcut socotelile și a constatat că nu are cum să acopere toată diferența, dar s-a declarat de acord să aloce 30.000 de lei și să pună la dispoziție sala de festivități. Asta înseamnă o gaură de 20.000 de lei pentru organizarea evenimentului, bani care rămân în sarcina eventualilor sponsori să-i ofere Direcției de Sport.

Cauza este una nobilă. După cum anunță Adrian Niță, vor fi premiați sportivii care obținut rezultate bune și foarte bune la competiții internaționale, respectiv campionatele Balcanic, European, Mondial, Cupa Europei, Cupa Mondială și Jocurile Europei de sud-est. Sunt nominalizați la premii Ionuț Ștefănescu (premiu special pentru ascensiunea din Himalaya, vf. Baruntse – 7.129 m), Ștefan Leonte (Asociația ecvestră Club Sportiv Romsilva Târgu Neamț), trupa de karate tradițional a CS Ceahlăul Piatra Neamț (antrenorul Paul Pintilie și mai mulți copii, juniori și cadeți, care au luat podiumul la campionatele europene de fudokan), cadeți și seniori antrenați de George iacoboaia, de la Clubul Sportiv Karate Ashihara Piatra Neamț, care au făcut o figură frumoasă la mondialele din Ungaria, opt juniori de la Clubul Sportiv Bao Roman Qwanqido (care au prins podiumul la europenele din Franța), Vasile Dudău și Mihai Mihuț (de la CS Ceahlăul, antrenor Ion Purcaru) care au obținut rezultate notabile la campionatele internaționale de lupte greco-romane, Ana Maria Grapinoiu și Alexandru Bârsan (canotori ai CS Ceahlău, care au obținut locuri fruntașe la europene și mondiale), două atlete (Lenuța Burueană și Diana Țigănașu, de la CS Ceahlăul), patru radioamatori de la CS Ceahlăul (care, sub comanda lui Gheorghe Paisa, au prins podiumul la campionatele balcanice), trei sportivi de la LPS Roman care au obținut rezultate notabile la întrecerile de atletism. La categoria ”Echipe”, sunt calificate la premii cele 24 de persoane componente ale HCM Roman (pentru prezența în optimile de finală Cupa Cupelor), ambele echipe de handbal juniori ale LPS Piatra Neamț (care au ocupat locul I și, respectiv, locul II, la campionatele corespunzătoare grupei lor), plus echipa de baseball a CSS Tg. Neamț, care a încheiat campionatul național pe locul III.

Lista mai cuprinde doi voleibaliști de la VCM-LPS Piatra Neamț, două voleibaliste de la VC Unic LPS Piatra Neamț, cinci sportivi de la CS Ronin (care au luat locul I la Europenele de arte marțiale, la juniori), plus Marian Drăghiceanu și Andrei Ovidiu Marc, care, sub antrenorul Florin Axinia, au obținut rezultate sportive internaționale la ”lotul național al României” (sic!)

(D. OSTAHIE)

Articolul precedentPoliţist beat sub „aripa” inspectorului Cloşcă
Articolul următorAutostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș – drumul spre realitate